Uppochnervänt dygn

Har lyckats vända dygnet totalt över helgen, somnade 0500 imorse och 0700 igår. Jag missar all sol fastnar med jobb vid datorn. Skall försöka göra nått åt det innan nästa vecka.

Som vanligt sitter jag och väntar på att de skall börja med lägenheten snart så jag kan få flytta in, börjar bli trött på väntandet. Kan inte göra mycket alls innan de är klara. Jag har slösat bort hela semestern känns det som bara på att vänta på dem... tråkigt.


Spontanresa till karlstad

Var på krogen i fredas med massa folk jag kände (var på 2 olika fronter så fick springa lite emellan). Det var kul men anledningen till att jag nämner är för att det är i den ändan historien börjar. På krogen iaf så ringer min mobil och det är ett nummer jag inte känner igen, svarar och får reda på att det är Julia som ringer.

Julia och jag har "kännt" varandra via internet i flera år nu (träffades på ett internetcommunity) och har haft kontakt bara genom text tidigare så det kom lite som en chock att hon ringde (jag är inte så jättebekväm att prata telefon), just då så var det så hög musik så man hörde knappt vad hon sa och man fick skrika för att höras. Så vi la på utan att kunnat växla så många ord.

Istället så skickade vi lite sms istället om vardagssaker och hur det var osv. Sen så fortlöpte kvällen och ett antal glas sprit och öl åkte ner och jag blev lite rund under fötterna. Men hurtig/snål som man är valde jag att promenera hem ensam i natten. Det är mycket längre än man tror att gå från stan till lägenheten, men var så skönt att slippa ringa skjuts och massa dravvel och få komma till lägenheten och få sova (blir nog första natten efter badrums renoveringen).

När jag vaknar med lagom halvmysig bakfylla så hade jag fått frågan om jag inte ville komma och hälsa på julia i karlstad. Jag tvekade först men kände att jag inte har gjort så mycket spontant på sistone så jag tänkte vafan jag åker dit. Sagt och gjort så sov jag bort lite mer bakfylla sen åkte jag iväg.

Väl där så möttes vi på mcdonalds, jättekul att se henne. Har varit en av de jag haft bäst kontakt med över nätet och en av de få av alla man bara pratar med på internet som verkligen känns som en vän. Vi gick först runt lite i karlstad och stannade till i en lekpark där det fanns en sån där konstig gunga/vippbräda/snurra som vi körde. Sen gick vi igenom en park där det fanns massa konstverk och grejer.

Sen gick vi och spelade lite biljard (jag vann alla gånger), så skulle hon visa att hon var bättre än mig på flipper, så vi spelade på ett som hon har likadant hemma. Jag vann där också. Vi tänkte sen åka ut och åka lite men så regnade det så mycket så vi väntade ut regnet lite. Sen åkte vi till ett ställe som hette nöjesfabriken och satte oss och bara tog det lugnt. Så ser vi en gubbe springa omkring väldigt rund under fötterna med en kodräkt och nappflaska runt halsen. Inte så svårt att gissa att det var en svensexa, men kul var det.

Efter det åkte vi hem till julia och de bodde i ett jättefint hus utefter vattnet. Där fick vi lite mat och sen spelade vi flipper och busade med julias småsyrror. Lyckades förvandla en bakfylledag till en kul dag.

Tapeter bestämda

Nu har jag äntligen gått till beslut om vilka tapeter jag vill ha i lägenheten. Var där och märkte upp väggarna idag. Det kommer bli rätt mycket fonder till vita väggar. Känns som att det är ett bra val för att lätt kunna byta utseende på rummet bara genom att byta fondtapet istället för att tapetsera om hela rummet.

Till köket valde jag den här stormönstrade varianten (som är väldigt lätt gjord i Adobe illustator :P) Tänkte ha den på en ganska liten yta (ca 3 m) och vitmåla bakom alla köksskåp och kylskåp osv så att man i framtiden slipper skruva loss och flytta massa grejjer för att slippa gamla tapeter.


Till sovrummet blev det mönstermatchad fond och vanlig tapet. Tycker man skall ha lite mörkt i sovrummet men inte på alla väggar för då känns det (jättesvårt att förklara känslan hmm...) som att sovrummet är nån håla man bara har för att sova i, vilket jag vill slippa efterssom man går genom sovrummet för att komma till balkongen och att man kommer se sovrummet genom akvariet om jag har "öppnat" bokhyllan.
Till hallen kommer jag använda den här fonden till den största av väggytorna, gillade dess simpla och sköna stil och tror det kommer passa till mina idéer i hallen. Resten kommer jag att ha vitmålat för att få lite ljus (vilket kommer komma in mer när de jäkla portalerna försvinner)I Vardagsrummet kommer jag ta den här lite LSD-tripp möter knyppling tapeten som fondvägg rakt in i rummet. Den känns bara som att den skulle passa in lite med stilen jag försöker skapa i vardagsrummet, lite nytt möter gammalt.


Landstinget snor mina byggubbar ;(

Min renovering blir förskjuten hela tiden. Nu hade de blivit inringda av landstinget och det är ingen kontakt de vill missa så jag får vänta till helgen.

Har iaf beställt ett akvarium nu, komplett med pumpar och liknande för ca 2000 kr. Det kommer bli kanon. Nu är det dags att börja fundera på vad man ska ha för fiskar.

Lösning på ramproblem till TVn

Jag hade planerat att fixa min ram som jag skall ha runt tvn idag, men i morse så lyckades jag på nått sätt vrida nacken samtidigt som jag spände den så det gör satans ont i den. Så morgonen började med alvedon, zon, värmekudde och lite tvserier.

Men så skulle det vara strömavbrott också så när det väl kom så åkte jag till biltema för att köpa mig ett väggfäste till tvn iallafall. Väl där så kom jag att tänka på att det kanske fanns beslag som man kunde använda istället för att göra egen upphängning för ramen. Så gick omkring bland beslagen och tittade och mätte och hittade tillslut ett beslag som när man satte ihop det med ett likadant beslag blev precis så brett som jag behövde. Så då löste jag det problemet också. Sedan för att täcka sidorna så syr jag ihop ändarna på ett tunt svart stretchtyg och täcker på så sätt det fula bakom och släpper igenom ljud. Det kommer bli kanon.Nu vill jag att de skall bli färdiga med att ta bort portalerna och tapetsera lägenheten så jag kan börja sätta upp saker.

Nu skall jag återgå till att ha ont i nacken igen.

Ny glöd

Känner det är svårt att hitta saker att skriva om. Har inte hänt så mycket med lägenheten på ett par dagar nu. Kommer bli mer glöd i bloggen när jag väl kan flytta in.

Idag har jag mest setat och gjort grafik hela dagen. Har varit rätt slitsamt. Det är det som kallas semester...


Snart dags att flytta in

Skrev visst inget igår, hade lite att göra. Var i lägenheten och fixade till lite inför renoveringen. Trodde de skulle börja igår men hade missuppfattat lite bara, de skulle göra klart ett kök först. Så jag passade på att städa lite, jag lät ju den förra ägaren lämna det ostädat för att kunna pruta ner priset lite. Lyckades få henne att gå ner 50000 iaf från 475000 till 425000. Det är rätt bra prutat tycker jag.

Så det är rätt skitigt i lägenheten, började göra rent kylen igår, snacka om att det var massa äckel där, under alla kanter och vrår så var det massa kladd som jag tog bort. Men kör så mycket jag kan i diskmaskinen för att försäkra mig lite mer att det är rent. Kylskåpet är ingen plats man vill ha bakterieodlingar i.

Sen var det ugnen. Den var inte så farlig, men hade hittat nån ugnsrengöringsspray när jag tömde hos morfar. Testade att spraya den i ugnen som det stod, först får jag en chock för det känns som att det bara är amoniak och det sticker ju inte lite i ögonen. Men jag sprayade iaf klart ugnen och slog på till 100 grader som det stod att man skulle göra. Ugnen rökfylls direkt och det luktar inge gott om den där sprayen. Så slog av för att torka bort den. Visst det tog lite men tror nog att jag köper något lite mer miljövänligt nästa gång jag ger mig på ugnen.

Imorgon börjar renoveringen!

Imorgon så är det dags. Då kommer tony och arne och börjar riva portaler och flytta dörr. När de är klara kommer det målas och sättas upp tapeter. Ska bli så skönt att få det klart så man kan flytta in nån gång. Bredbandet borde ha kommit in nu också, så allt är klart för inflytt.

Katastrofen blev inte så katastrofal tillslut

Var ju lite panik igår när man inte hade kommit hemmifrån när klockan var 5. Vanligtvis brukar man börja fira midsommar mycket tidigare, men det är ju den längsta dagen på året så man har väl lite tid på sig. Vi åkte iallafall till larsson med inställningen att man får göra det bästa av situationen. Vi åt, drack, pratade och spelade kubb, det var väl trevligt men ingen fest precis.

Lite senare på kvällen föreslår nicklas att vi skall åka till svedman och se vad han hittar på. Så jag, nicklas, sofia och petra åker dit. Väl där så är det rätt bra drag och de flesta är ganska bra i gasen. Så blir vi bjudna på öl från barnpoolen där det flyter omkring ett hundratal öl och blir tillsagda att det bara är att ta för sig. Gratis är gott så man gick väl till den där poolen ett par gånger under kvällen.

Vi hade jättekul därute och tävlingscyklade på barncyklar, sköt luftgevär, snackade och flöt runt. Klockan gick fort och vid 3 tiden så åker sofia och petra hem medans jag och nicklas stannar. Vi fortsatte att hålla igång någon timme men sen börjar alla ge upp. Så jag och nicklas fiskade upp varsin vinflaska som också flöt omkring i poolen och började tömma varsin. Tror nog solen gått upp innan vi somnade, men kul var det iallafall.

Katastrofmidsommar

Nu är det då en riktigt kass midsommar. Har ingen fest att gå på, sov under tiden det var fint väder och lagom när jag kom ut så började det regna. Nicklas och petra och jag vill hitta på nått men alternativen är i princip obefintliga. Vill hitta nån kul fest med kul folk. Kan åka land och rike runt för att ha en sån där kul midsommar man hade i tonåren. All ablir vuxna och drar åt olika håll, trist säger jag bara...

10 minuter till midsommar

Har inga planer till vad som händer på midsommar... Panik! Vill ju hitta på nått extraordinärt egentligen. Saknar att ha en riktigt kul midsommar. Förra året var speciell men då var man nykär och då blir det alltid speciellt. Men i år verkar det väldigt dåligt med saker att göra.

Får väl fixa till lägenheten och ha en fest där alla får färgkritor och så går vi loss på väggarna som skall tapetseras

Massa fint från morfar fotat och kökslampan klar

Sådär ja nu har jag äntligen blivit klar med kökslampan. Blev väldigt nöjd med resultatet men har fortfarande lite som jag skall ordna när jag får tid. Bland annat så skall jag täcka för sidorna med vanliga fyrkantspluggar till bordsprofiler, men det hittar jag nog på jobbet. Sen skall jag försöka ordna ytskicktet på dem, gjorde dem matta med hjälp av bromsrengöring idag, men ljuset gör så man ser vissa missar i målningen av dem. Är olika lampor i just nu så ser lite konstigt ut men skall bli 25w klarglas i alla.Sedan har jag fotat massa saker som kommer från morfar (Vi lyckades minska ner hans förråd från 4 till 3 stycken igår). Det kommer komma fler saker sen när jag går igenom ännu mer av hans saker. Men detta är en början.

Vi börjar med utemöblerna. En jättefin soffa med fin slitning och två aluminumstolar. Kommer byta ut trallhögen mot tt aluminiumbord nästa lass och skall sätta matta på balkongen och få till lite detaljer.Här är en batteridriven transistorradio som är jättefin och i riktigt bra skick och som fungerar utmärkt.Sen hittade jag den här klassiska cirkelkaffeburken som jag tänkte ha just kaffe i.Sen så tyckte jag om den här lampfoten. Så bytte ut den tråkigt vita lampskärmen mot en av mina lampskärmar och så blev den finare.Hittade även ett sött tårtfat som jag la vantarna på.Sen när jag kom till hans gamla köksgrejjer hittade jag den här skönheten. En nästan oanvänd arabia kastrull som är hur fin som helst.I gömmorna hittade jag morfars gamla köksvåg av märket Laga. Den är jättefin tycker jag och borde fungera som den ska. Skall bara leta på vågplåten.De här är inte mycket att säga nått om 6 st snygga ölseidlar.Tog även tillvara på morfars gamla strykjärn. Har redan 2 stycken strykjärn men det var fint så jag valde att ta hem det. Något kommer det säkert vara bra till.


Synd att första bilden blev så dålig. Men detta är iaf ett snyggt våffeljärn jag hittade. Har inte testat det än men tror nog att det skall funka. Skall polera lite på det med autosol så det ser nytt ut.Vem vill inte ha en barometer i sovrummetMamma var påväg att ta upp de här till morfar när jag sprang och bytte ut dem mot några tråkiga vita. Lite elakt jag vet men de var så fina och han har förmodligen sett dem sen 70 talet och är nog trött på dem.Kom att tänka på när jag var hos nicklas och tittade på melodifestivalen att det vore nice att ha en bålskål. I morfars gömmor hittade jag en snygg i glas med tillhörande glas-skopa.Sist men inte minst så hittade jag morfars fina gamla jordglob tillslut.Sen har lampan jag köpte på tradera kommit. Den var mycket större än jag trodde och det var ju bara bra. Den ger ett fint sken och ser mycket bra ut.Såååå värdelöst

Hade hoppats på att få njuta av slutspel i fotbollen. Men ack nej... de kunde inte spela som ett lag längre. Ingen fart i benen och ingen vilja i skottet. Skäms svenska landslaget...

Snabbtips för att få upp tempot inför matchen


Vill ha!

Har letat länge efter ett nice vitrinskåp att ha i vardagsrummet. Jag känner att jag vill bryta av den gamla stilen där inne för att få det att se modernt ut. Vill inte ha en lägenhet som ser ut som en antikhandel även om det kanske verkar så ibland.

Har letat och letat men hittar bara 1 snyggt med ett matchande sideboard på europamöbler. Tyvärr går det loss på 20 lök och det är svårt att undvara. Men funderar starkt på att investera i dem ändå. Får se hur jag gör.


Fyndat hos morfar

Idag har jag varit och fortsatt flytta morfar hela dagen. Har gjort massor av fynd och ändå har jag inte gått igenom allt än. Allt ligger dock packat i bilen och skall inte packas in i lägenheten förrens imorgon och då kommer jag fota allt. Det är mycket som jag tycker är snyggt iaf.

Har även lyckats hitta berså kopparna (8 st med 7 st fat) som kommer få en fin plats i hyllorna hemma. Har även hittat massa andra snygga koppar och matlagnings prylar. Men ni får hålla er tills imorgon. Nu är det fotboll som gäller för hela slanten.

Go sverige! Plocka Ivan!

Renovering planerad och lampor uppsatta

Idag var Tony från svensk bygg och förvaltning över och kollade på lägenheten och mina önskemål. Det var inga problem och de kommer att fixa portalerna, dörrflytten och öppna upp klädkammaren under nästa vecka, han kommer även ordna så att jag kan få det tapetserat nästa vecka också. Det känns kanon att det gick att ordna så snabbt.

Fram tills renoveringen så har jag lite saker i agendan och det är bland annat att fixa till balkongen. Har trall just nu men tror jag skall slänga ner den i källaren och lägga matta istället. Kommer även montera dit en lampa där ute och så kommer jag ta dit morfars gamla balkongmöbler.

Sen ska jag även göra klart kökslampan. Vilket jag nog blir klar med imorgon eller ikväll. Hade glömt lite saker annars hade jag nog redan varit klar. Jag tror den kommer bli väldigt fin. Men kommer nog få lägga på ett lager klarlack på dem så att de blir jämnblanka.

Idag satte jag även upp mina hall-lampor. Hade lite svårt att välja vilken lampsort man skulle ha i men jag valde tillslut en ganska stark lampa så att man får ordentligt med ljus. Först när jag satte upp dem så såg de rätt skitiga ut så då passade jag på att inviga diskmaskinen genom att köra dem där. Då vart de kristallklara. De är riktigt fina och ger vackert ljus både i taket och på golvet.


Första sovmorgonen på semestern

Äntligen har man haft sin första sovmorgon på semestern. Fick iof skjutsa syrran till jobbet kl 03 men det kan klassas som gårdagen nästan.

Nu skall jag sätta lite fart på den här dagen. Har monterat bort spegeln från den stora ramen jag skall ha till TVn och skall mäta upp hur mycket jag skall såga ut och sedan köpa ett väggfäste till tvn för att kunna mäta hur mycket den bygger ut.

Jag tänkte montera ramen på väggen med hjälp av 4 distanser (en i varje hörn) som jag sedan spänner ett ganska luftigt tyg mellan för att inte stänga in värme eller ljud. Kablarna kommer kunna dras bakom tyget bara och på så sätt är 2 problem lösta.

Jag skall även försöka göra klart kökslampan idag. Det är mest montering kvar på den men även problemet hur jag skall montera den i taket, men funderar på att sätta den i 2 wires och sedan sätta fast kabeln på den ena med buntband. Man får se hur det blir. Det är mest en prototyp fortfarande.


Tidig kväll

Idag hade jag tänkt ta igen lite sömn som jag missat i snart 1 vecka, så tar och går och lägger mig aldeles strax. Imorgon kommer Linnea och Henrik och kollar på min lägenhet och hämtar en soffa som de köpt av mig (ikea soffan). Imorgon kommer även tony över så vi kan ta och snacka om borttagningen av portalerna, flytt av dörr och tapetsering, får förhoppningsvis ett bra pris och ett snabbt arbete. Det brukar man få av honom.

God natt alla

Kökslampan fortskrider

Nya planer igen för min egengjorda kökslampa. Just nu har jag planer på att hålla lampan enkelradig och sitta ihop i ett polerat rostfritt fyrkantsrör. Men det är fortfarande i prototypstadiet. Har målat klart alla glas och börjat montera lite, tror den kommer bli kanonfin när den är klar. Slänger in lite bilder från när jag tillverkar den.


Grymt skönt....

...att få komma in i sin lägenhet igen. Efter 6 veckors väntan är äntligen badrummet klart. Det blev hur fint som helst, ljust och neutralt i färgerna och fint och enkelt. Slänger in lite bilder på badrummet. Tyvärr inte så hög kvalité på bilderna men det viktiga är resultatet av renoveringen, hade varit kul med lite förebilder också men tog inga bilder då.

Passade även på att ta lite bilder på resten av lägenheten så ni får se hur den ser ut. Jag börjar med hallen. Den ser inte mycket ut för världen, som ni ser på bilden är det en portal. Den skall jag försöka att få bort i veckan och öppna upp hela vägen till taket och brädda ingången i båda sidor och på så sätt få in mer ljus och öppna ytor.Sedan vidare in i köket. Ett ikeakök från 2006 som ser väldigt fräsht ut och som kommer att se till stor del likadan ut förutom tapeter och att jag kommer lägga till ett överskåp ovanför kylen och frysen.Vidare in i sovrummet så är det rummet med de fulaste tapeterna i hela lägenheten... gräsligt blåa tapeter. De skall bort och sedan skall dörren till klädkammarn flyttas till hålet mellan kök och sovrum. Sedan skall väggen rivas fram till badrumsväggen (skall rivas där det är blå tapet och dörren sitter) men skall inte rivas hela vägen till taket utan lämna ett par decimeter. Där skall den rullbara bokhyllan stå som en dörr in i klädkammaren.Sist men inte minst har vi vardagsrummet. Där skall det tas bort portal på samma sätt som i hallen och kommer att bygga rätt mycket på sidan, sedan skall det upp tapeter och sedan skall det sågas upp ett hål för akvariumet mellan vardagsrummet och klädkammaren.Skall försöka få det fixat nu i veckan så man kan börja med inredning och inflytt. Kommer att bli riktigt bra. I tidigare inlägg så finns mina tankar om tapetsering.

Väl i lägenheten kunde jag även fota lita fler loppis och blocketfynd.

Denna lampa hittade jag när det var storloppis här hemma. Fick lampfoten för ca 100 kr och skärmen med en annan fot för 20 kr. Tokbilligt älskar verkligen den foten.
Här är en gardin jag köpte på samma loppis. Den passar rätt bra med sofforna och jag tycker den ser cool ut. 40 kr för 2 gardinlängder (ca 1,5 m breda) och en lång kappa.Här är chippendalebordet som jag köpte av en kille på blocket för 500 kr. Kanonfint och passar perfekt till soffan och fotöljerna.Sen har vi bättre bilder av reafyndet från hemtex. Ljuskronan med skärm runt. Just nu har jag bara testat olika lampor i den det är därför det är flera olika sorter i den.Imorgon skall jag försöka få ett pris på att få alla väggar och liknande färdigt av Tony från Svensk bygg och förvaltning. Det enda som kommer sparas är hålet för akvariet eftersom det inte är inköpt än.

Snart dags att åka och kolla lägenheten men först ett låttips inför sommaren

Hörde den här på radio för någon månad sen och fastnade direkt för den så ville dela med mig av den.


Håkan gick bättre än matchen

Projektredovisningen igår gick kanonbra, håkan (som karaktären heter) knäcker. Sverige förlorade ju dock fotbollen och det var inte lika kul. Tror dock sverige her en god chans ändå. Jag har dessutom fått tillgång till lägenheten igen nu så snart kommer jag att kunna visa lite mer bilder av den. Åker hem från uppsala lite senare idag och då blir det att åka och kolla lägenheten.

wap blogga

nu har jag hittat ett sätt att blogga via mobilen. jag lyckades ta mig in via wap. är lite krångligt men funkar rätt bra. just nu är jag i ett reinigt uppsala på väg till stockholm för att presentera mitt projekt. är lite nervös men känner mig förberedd. nu ska jag snart gå på taget.

På Riksårsmöte

Hittade en dator så kommer nog komma lite inlägg då och då. Men nu måste jag stressa in på möte igen. Har hittat massa snygga grejjer när vi gick lite på stan som kommer upp tids nog.

Strax dags att åka

Nu far jag snart till akademikernas mecca Uppsala. Skall försöka gå runt och hinna se lite butiker och fota lite snygga möbler men det är inte säkert jag hinner. Jag skall även göra ett nytt försök att mobilblogga, hoppas jag kammer på varför det inte funkade tidigare.

Men om jag inte hinner in något i helgen så säger jag tjingtjing jag skriver mer på söndag. Ha en trevlig helg och heja severige.

Dags att packa för uppsala/stockholms resa

Nu är det kanske god tid att börja packa inför min resa till RKUFs riksårsmöte. Åker runt halv 9 imogon och kommer vara borta 3 dagar. Ska vara i uppsala på riksårsmötet hela fredagen med allt vad det innebär (är inte lika tråkigt som det låter).

Sedan måste jag pallra mig till stockholm till kl 1030 på lördagen för att göra en projektredovisning för lite mediafolk (håll tummarna för mig och mitt projekt) det kommer ta hela dagen antar jag.  Sen måste man ju kolla fotbollen där också. Kanske blir på nån krog i stockholm. Sen blir det att åka tillbaka till uppsala på natten så att man kan vara med på mötet under söndagen.

Har rätt så fullproppat schema. Bli inte oroliga om det inte kommer så många inlägg. Det kommer mer på måndag. Skall försöka hitta en dator då och då så man kan skriva några rader eftersom jag inte får mobilbloggen att fungera.

Världens smalaste farfarsklocka?

Köpte den här coola klockan via internet. Det är som en tapetrulle som man bara rullar ut. Bygger nån centimeter på baksidan det är allt. Jag hade tänkt hitta nån fin ram och sätta den i vardagsrummet. Ger en lite mordernare känsla med gammalt stuk.


Sveriges snyggaste rondell finns i Hallstahammar

Var idag ute och åkte lastbil på jobbet och kom till Hallstahammar, en liten håla som verkar gilla att skriva rubriker. Om ni minns tvserien vänner och fiender den tillsammans med en och annan studioproduktion spelades in i Hallstahammars studio Hollyhammar.

Nu verkar de vilja ge sig in i jakten på sveriges snyggaste rondell. De har nämligen byggt en riktigt fin rondell med pirattema precis innan man kommer in till "centrum". Det är palmer, skattkistor och fint brunaktigt grus som skapar en riktig sevärdhet. Det är den snyggaste rondellen jag någonsin sett iallafall, och jag har åkt lite olika turer från boden i norr till malmö i söder, så har sett endel iallafall.

Glömde såklart fota den. Men har bett en kompis att fota och messa över den lite senare ikväll. Då kommer jag slänga upp den direkt. Annars kan man ju ta sig dit och kolla på den live. Kanske om man är påväg mellan stockholm och örebro kan man åka in och ta ett varv i rondellen och ta en paus på macken som ligger brevid.

Nu kom de :DÄntligen semester

Nu har jag äntligen fått semester. Nu kan jag ägna tiden åt lägenheten. Tror jag får tillgång till den på måndag om jag räknat rätt. Kommer bli riktigt roligt att få sätta igång på allvar. Det första jag ska göra är att få lägenheten omtapetserad. Vill inte göra det själv eftersom jag vill att det skall bli perfekt. Har inte kollat så mycket på tapeter än men kommer nog bli lite klassiska stilar och med fondväggar i sovrum och vardagsrum. Har även tankar på att ha det i hallen.

Gick in och kollade lite tapeter på ECOs hemsida snabbt och hittade massa snygga som jag skulle kunna tänka mig

Nån av de här stormönstrade skulle passa i köket tror jag.


           Wall 2414                    Wall 2420

Skulle passa bra att ha den röda som fond mot fönstret och sen passa in den med en ljus runt om i köket


      Design 5704                Design 5702

Till sovrummet skulle den här passa bra som fondvägg vid huvudändan av sängen och sen köra resten av rummet i helt vitt bara.


        House 9814

Annars tyckte jag att samma tanke som i köket med vidarelöpande mönster skulle kunna passa bra i sovrummet också och hittade då de här snygga.


       Velvet 2606                  Velvet 2608

Vardagsrummet vill jag ha ganska ljust och enkelt så tänkte att man har vita väggar förutom den väggen man ser när man kliver in i rummet och där skulle det nog passa med den här tapeten


         Front 5742

Sen var det bara hallen kvar och där vill jag ha det lite mörkare och brunt så kollade på att ha hela hallen med någon av dessa.


    Decorama 4967           Design 2 5142

Svårt att vakna

Verkar vara en omöjlig uppgift för mig att vakna i tid. Nu har jag lite mer tid på mig än igår men inte mycket tid ända. Ska snart till jobbet och köra lastbil. Sen när jag gjort det så är det dags för semester.

Tjingtjing nu måste jag dra.

Slut på en ny dag

Idag hade jag 40 unika träffar. Tack alla som läser, tycker det är jättekul att ni är intresserade. Nu har jag bara 1 dag kvar innan semester och då kommer jag kunna fixa mer med lägenheten och även blogga mer. Lovar att hålla alla uppdaterade om vad som händer.

Imorgon skall jag till Henke och jobba lite med vårat barnprogram, kommer bli kul. Skall försöka skaffa lite stöd för programmet på lördag då jag ska träffa lite tvfolk och presentera idén för dem. Hoppas det går bra, vill verkligen få igenom den här idén. Kan inte diskutera den så mycket just nu eftersom det bara är på idé och pilotstadiet och jag inte vill att någon tar min idé.

Ska försöka att blogga på morgonen imorgon och inte bara drömma att jag bloggar och sen somna om.

Nu är det dags att sova. Godnatt allihopa

Hemmagjord kamoflerad Datorplats

Nu tänkte jag visa min idé hur jag skall lösa den fula stationära datorn jag har. Är så trött på fula datorbord att jag beslutat mig för att göra ett eget (eller rättare sagt Arne gör ett av mina ritningar). Jag fick idén av en av ikeas hyllor, den som heter lack och i princip bara är en tjock planka som sitter på väggen.

Jag kom på att man kunde göra så att när man inte använder datorn ser den bara ut som en hylla som sitter på väggen. Då kom nästa problem... skärmen. Hur skulle jag lösa det. Vill ju inte stänga in den så att man inte kan kolla på film i sovrummet och vill inte att den bara ska sitta på väggen och ta plats. Så jag bestämde mig för att köra samma stil som med plasman. Jag sätter en ram runt den. Då kan man även ha den som digital tavla med vilka motiv man vill.

Jag har inte riktigt bestämmt mig om jag ska ha en stilren eller en mer klassiskt snirkig ram. Men just nu lutar det åt en stilren träram i teak eller iaf så det ser ut som teak. Har fastnat för teak lite i sovrummet.

Åter till hyllan. Innan jag förklarar mer så sätter jag in en bild jag slängde ihop lite fort så ni kan se vad jag menar med allt.Det skall vara som en enplans byrå som man sätter på väggen. kommer sätta vanliga bokhyllestöd under för att det skall bli stabilt med den tyngden som kan komma. Tycker funktionen med lådan framgår rätt tydligt med bilden men jag kan förklara lite detaljer.

'Lådfronten' kommer att sitta mot baspartiet med skåpmagneter som man har i exempelvis vitrinskåp för att på så sätt göra den fällbar så att man inte får kanten ivägen när man skall använda datorn. På luckan har jag funderat på att sätta ett handledsstöd för att slippa krångel med verkande handleder... vilket jag för övrigt känner just nu.

Innuti lådan så skall det sitta en liten låda som jag tänkte bygga själv. I den lådan tänkte jag sätta alla vitala datoruttag såsom USB, Tangentbord, Mus, Hörlursutgång, om jag klarar det även en power och resetknapp för att på så sätt göra datorn användbar fast man inte ser den. Jag hade tänkt stoppa själva huvudenheten (datorburken) i en fyrkantig låda i hörnet på rummet som mest kommer likna en pall. Den kommer jag bara använda om jag ska stoppa i skivor och så (har haft tanke på att bygga en dvdbrännare i bordet också men tror det blir överkurs). Alla sladdarna kommer jag dra i en och samma kabellist tillsammans med skärmkabel och ljudkabel.

Ljudet kommer komma från de 2 vaserna som är av märket Boynq Vase (var dyr om man köpte själv och billig om man tog den med en tidning). Valde den för att den ger bra ljud och ser ut som en prydnad mer än en högtalare. De två runda grejjerna på hyllan är tänkta att vara spottar men det är beroende på plats som de sätts dit, de är mer en preliminär grej.

Traderafyndaren!

Har gjort lite klipp på tradera senaste månaden som jag ska ha i lägenheten. Är inte så jättemärkvärdiga saker men ändå fina.

Först har vi de här omfången med tofsar som jag tänkte ha runt gardinerna i vardagsrummet för jag är så trött på att bara ha panelgardiner. De har kommit och var lite toviga i tofsen. Men vad gör det fick dem för 60 kr.


Sen hittade jag denna som ingen verkade vara speciellt intresserad av. Men jag tyckte den var kanonfin så jag la in lägstabudet på den 20 kr och fick den. Kommer nog passa bra in i sovrummet. Har inte berättat så mycket om sovrummet än men kommer till det tids nog. Det är inte lika prioriterat men har rätt stora planer därinne ändå.Sen sist men absolut inte minst är den här härliga taklampan som är tänkt till sovrummet. Den var inte lika billig som de andra två sakerna men jag tyckte det var rimligt pris (315 kr med frakt). Sitter och väntar på den med spänning, den borde komma inom några dagar. Det är teak och koppar med glasprismor i som jag tror kan ge ett fint och stämningsfullt ljus inne i sovrummet samtidigt som den är grymt fin.Kommer nog bli ännu mera fynd innan jag är klar med lägenheten. Måste hitta ett par köksstolar bland annat.

Lampprojektet påbörjat och ändrat

Nu har jag börjat lite med kökslampan. Åkte till biltema och köpte lite glas, lamphållare och lite andra tillbehör för 220 kr och började lite. Har även kommit på att jag skall göra armar på lampan, har dock inte bestämt hur men blir nog att jag använder vitplastade kopparrör till det iallafall.

Först började jag att maskera glasen en bit upp. Hade ingen bra maskeringstape så får hoppas att eltapen funkar och håller tätt. Använder en kakburk och lägger rullen på så att inte kanten blir ojämn.Sen var det dags att rugga till ytan på dem. Jag börjar med att göra bara 2 glas ifall det är nått som blir dåligt eller ifall det blir fult. Slipar bort det yttersta lagret på plasten så färgen fastnar bättre.Sen var det dags att måla. Jag testar att köra utan att grunda och med hobbyfärg på sprayburk. Det regnade ute så hade tur att jag hade tillgång till ett rum med bra utsug.Drar på rätt tunna lager färg bara för att det inte skall bli rinningar.

Får fortsätta med den senare eftersom jag måste åka lite ärenden nu.

Oops

Missade att vakna. Får bli någon annan morgon. nu stress till jobbet

2 dagar har gått med bloggen

Har redan haft 38 unika besökare. Det tycker jag är rätt mycket, är ju ändå nybörjare. Hoppas ni som läser gillar den. Jag tycker iaf att det är kul att skriva den och kommer försöka att uppdatera så ofta jag kan med matnyttigheter, vill ju inte att folk tröttnar på att det bara står nonsens.

Skall påbörja ett projekt imorgon dock. Att försöka ta mig upp och skriva ett inlägg på morgonen. Kan bli lite flummigt men det kan även ge lite idéer som kommer från drömmar. Har haft massa skumma drömmar där jag fått bra idéer men oftast glömmer man dem bara.

Blir jätteglad om ni kommenterar min blogg så jag vet vad folk tycker. Nu är det dags att sova. Godnatt alla små dockor ute i världen.


Den omtalade snowboarden

För att ge en liten blick och förklaring till hur jag tänkt köket så plockade jag fram snowboarden och fotade den. Tycker att det är den snyggaste brädan jag sett och har märkt hur folk kollar lite på den i smyg när man är i backen med den.

Hade tänkt köket i mycket röda detaljer. Har bland annat vitrinfönster på vissa köksskåp där jag tänkte försöka hitta några snygga röda matprylar att stoppa in. Har även spanat in ett par häftiga retrostolar i vit plast och rött tyg på jobbet. Förhoppningsvis skall de förpassas till soporna och då tänker jag var först på att ta vara på dem. Bättre att de kommer till nytta än att vi skickar det till förbränning.

Brädan kommer passa jättebra in i köket och har även funderat på att åka till Nordic och köpa en klocka som i princip bara är visare och sätta på sidan av den så att brädan utgör halva 'Urtavlan' men har inte riktigt bestämt mig om det... var mer en idé som just poppade upp i huvudet. Lite grynig bild men man ser vad det är iaf.Åter till lägenheten

Då var fotbollsyran slut för idag och dags att ta lite om lägenheten igen. Har setat och tänkt på hur man skall kunna göra en egen snygg kökslampa. Ville ha något eget så funderade på om man skulle sätta lampor i målade konservburkar och sätta upp ovanför köksbordet, men ville ha något som inte såg så hemmagjort ut.

Kom då på att man kan ta highballglas av plast (jag vet att det låter konstigt med glas av plast) och så målar man dem på hälften röda och sätter 10 st intill varandra med någon fästplatta över så kan det bli en fin lampa. Blir till att leta reda på såna plastglas nu bara till hyfsat pris men det skall nog inte vara några problem tror jag.

Här är en liten modell över hur jag tänkt att det skulle se ut. Tror nog det kan bli riktigt fint och passa med stilen i köket.

Vilken början av EM! Riktig stämningshöjare


Vad härligt! Vinst för sverige i öppningsmatchen mot grekland. Måste säga att svenska laget såg riktigt bra ut i nästan hela matchen. Sånt samspel, bra kontroll och bra självförtroende. Jag Måste berömma Zlatan... han finns i mina ögon nu och har börjat krypa in i hjärtat efter den här matchen, han gjorde ett riktigt fint mål och fick det att se så enkelt ut.

Sen kom hansons mål, trodde det var kört redan när man såg lobbträffen trodde aldrig den skulle komma på plan, men tänk så fel man kan ha.

Känns bra inför resten av EM nu!


Halvtid

Måste få skriva lite om fotbollen. Det är ju så spännande. Jag lovar att det kommer mer inredning och planering efter matchen.

Tycker sverige har gjort en kanonmatch hittills mot grekland. De har kämpat på och verkligen hållit ett fint tempo. Man märker tydligt att grekerna är hotade och de fegspelar (som vanligt när de känner hot mot poängen). Tillochmed zlatan som inte brukar vara min favorit i landskamperna har kämpat på riktigt bra och spelat med laget istället för själv som han brukar.

Tråkigt att det tog slut med Zlatanbarn i den här matchen dock. Sparken han fick i kronjuvelerna såg inte alls trevlig ut.

Återkommer efter matchen.

HEJA SVERIGE!


Nu börjar det för sverige

Dags att stassa på och heja på sverige nu. Har tyvärr lyckats supa bort båda mina sverigetröjjor i på eldkvarnkonserten i helgen vad det verkar, får väl ta en gul tröjja istället. Hoppas sverige vinner nu! Dags att knäcka gänget från 94.Hittade jackan. Hade tydligen hängt upp den... full koll.


Flytt av morfar

Idag har min morfar äntligen fått flytta till sitt äldreboeende. Jätteskönt på många sätt och vis, han får vård, han blir aktiverad, han får närmre till oss och även fast det låter lite morbit så är det bra för mig också. Jag får nämligen ärva saker som han inte får plats med i nya boeendet. Har redan kollat igenom ett par gånger och hittat lite saker, det som jag gillar mest är nog ändå en berså servis med 6 koppar och 6 fat, de är så häftiga (men kommer nog inte använda dem då de är värda så mycket pengar). Har även hittat en jättefin jordglob i metall med mörk träfot, en fin gammal transistorradio och de här fina kromade ljusstakarna.


Inte för att alla andra gör det utan för att jag vill göra det!

Fick ett infall idag att jag ville börja blogga. Har funderat på det tidigare men aldrig kommit till skott ordentligt. Jag har haft funderingar fram och tillbaka vad jag skall blogga om utan nått riktigt konkret. Men nu har jag bestämt mig, jag vill blogga om renovering och uppfräshning av min nya lägenhet. Eller ny och ny köpte den för ett par månader sen men har väntat på att de skall komma igång med rotrenovering av badrummet.

Just nu har jag inte tillgång till lägenheten just pågrund av ovan nämnda rotrenovering. Men har planer så att jag kokar över så kan börja diskutera dom litegrann. Har 2 bilder från lägenheten innan jag lämnade iväg den. Men båda är på vardagsrummet. Bara för det så tänkte jag att jag ritar en lättare planritning över lägenheten och förklarar lite.


Planlösning över lägenheten. Mest gissningar på mått men på ett ungefär.

Just nu är den inte lägenheten någon riktig höjdare mer än att den har ett fint kök (Visst det är ikea men det ser bra ut). Sen kommer ju badrummet bli riktigt fint när det är klart.

Det är ett par riktigt gräsliga portaler mellan vardagsrum, hall och kök. De kommer bli det första som ryker.

Sedan är det ett dusch jalusí (!?) mellan kök och sovrum som ser helt gräsligt ut. Det funderar jag på att byta ut till någon fin dörr istället, dels för att få insyns skydd, stekosskydd och ifall man skaffar sig en kisse så kan man vilja vara ifred när de är riktigt elaka.

Längst in i sovrummet är det en liten klädkammare som jag tänkte ta till ett ganska stort projekt nämligen att bygga in akvarium, garderober och en liten skrivboordshörna. Att få in det på den lilla platsen kommer bli lite svårt men man får hitta på lite kluriga lösningar. Istället för att ha en dörr där tänkte jag ha en bokhylla som går att rulla undan, detta för att man skall kunna ha insynsskydd mellan sovrum och vardagsrum (genom akvariumet). Tror dessutom att akvariet kommer att låta lite så lite böcker isolerar nog bort ljudet helt ok.

Här är en bild jag tog när jag precis fått tillgång till lägenheten och flyttade över saker mitt ex och jag hade i våran lägenhet. Jag kände direkt att det inte var så här jag ville ha det så sålde av sofforna billigt till ett par kompisar.
På bilden kan man dock se lite annat jag kommer ha kvar på nått sätt. I taket hänger min snygga ljuskrona med skärm (Får ta bättre bilder av den senare). Den köpte jag på hemtex när det var rea för ca 300 kr. På bordet står min tokläckra strandradio som jag nallat från min mamma (Det var hennes första transistorradio), en skål från tunisien och en svart vattenpipa som jag tycker är stilig att ha framme.
Hade lite ikeasoffor och ikea grejjer och ville bara testa att möblera

När jag bestämde mig för att slopa ikea (för att inte få ett standardhem) så gick jag ut och letade soffa på nätet. Det var lättare sagt än gjort. Man hittade mycket fina soffor men de var väldigt dyra priser. Gick även till möbelmässan och hittade en riktigt fin ny soffa i barockstil (18 000 för en 3 sits!), eftersom jag inte är gjord av pengar så valde jag att fortsätta leta bland de begagnade. Till slut så stötte jag på en riktigt mysig chippendale soffa med 2 st medföljande fotöljer, de var från någon gång på 30 talet och rätt slitna men de hade ett väldigt bra pris... 3000 för soffan och fotöljerna tillsammans. Det var som hittat. Jag tog genast kontakt och fick reda på att det var en antikhanldare som sålde den. Jag åkte dit och tittade på den och tog den direkt. Den var riktigt fin i sina guldkuddar och mörka trä-detaljer.
Köpt begagnad tillsammans med 2 fotöljer för 3000 kr


Efter att ha hittat soffan började en jakt på soffbord. Det var inte heller det lättaste. Först köte jag ett som man ser hörnet av på bilden. Det är ganska vakra former på det men det gick inte alls med soffan. Det pajjade hela stämningen i rummet och jag jagade vidare. Jag började jaga chippendalebord men de är inte de billigaste och säljs ofta tillsammans med stolar och jag ville inte ha fler stolar.

Tillslut hittade jag en kille i stockholm som höll på att sälja av sin mormors gamla prylar och hade ett vad jag ansåg rimligt pris för sitt bord. Så då var det bara att tuta dit och köpa det, 500 spänn skulle han ha och det var det lugnt värt. Jag och min polare tittade även lite på killens renovering och sånt är ju också kul att ha koll på.

Nu började jag känna mig varm i kläderna vad det gäller att köpa begagnat så jag drog iväg på loppis och letade lite. Hittade ett par gardiner och några lampor med fina fötter och skärmar som jag fick loss för under 200 kr för alltihopa (loppis är riktigt kul och man hittar massa bra saker, gäller bara att man håller sig i skinnet och inte köper allt man ser).

Innan jag köpt lägenheten och jag och exet bråkade om en liten spegel med guldram som vi köpt på Jysk så gick jag ut och letade efter andra snygga guldramar bara för att avreagera mig lite. Då snubblade jag på den här pärlan, jag blev kär i den och han sålde den för 300 kr så jag åkte direkt över till huvudstaden för att köpa den (blev lite dyrare affär när jag glömde trängselskatten men det är en annan historia). När jag hade ramen i handen fick jag genast idén vad jag skulle ha den till... jag skulle ha den till ram runt ett akvarium som jag bygger in i väggen. Planerna är desamma just nu, jagar bara efter ett passande akvarium (50*70) att ha bakom. Men har lite kontakter så skall inte vara några problem. Tänkte först göra ett själv, men då täcker inte försäkringen på det.Sedan blev det lite uppehåll i möbelköpen för jag köpte mig en snowboard för 8000 och då prioriterade jag det före. Det var inte en dum grej för tack vare den fick jag en idé. Jag sätter upp den på väggen i köket. Det är en bräda med ett klassiskt popkonstmotiv nämligen Andy Warhols soppaburkar. Jag köpte ju brädan för att den var så snygg. Varför inte visa den även när man inte åker på den då. Så jag har börjat planera lite hur jag skall sätta upp den på väggen, men det blir nog inga större problem.

När nästa lön kom då var det dags att öppna inredningskontot igen. När jag hade varit och köpt chippendale soffan på antikhandeln fick jag gå runt lite och kolla i butiken fast de inte öppnat än och fick se en riktigt fin lampa. Jag stod och funderade lite på var jag skulle ha den någonstans men det tog inte lång stund innan jag såg en likadan längre in i butiken, då bestämde jag att de skulle jag ha i hallen. Efterssom de inte öppnat än så visste jag att han inte skulle sälja dem så jag sa att jag skulle komma tillbaka och köpa dem när han öppnade på riktigt. Sagt och gjort så åkte jag och pappa förbi där efter att vi hälsat på mamma (som just då låg inne på uppsala akademiska efter en stroke). 500 kr för båda två. Det var som hittat.


Ibland skall man ha lite tur också. Det har ju jag ibland med. Så en dag så skulle vi slänga massa saker på jobbet och vad ser jag då... jo den här coola gobelängen som kommer passa kalas i min hall.Jag fick även tag på en plasma-tv till ett hyfsat pris (6500). Då var nästa plan att lyckas få den att smälta in i rummet och inte bli lika mycket möbel som den brukar vara. Då började jag leta efter en ram till den också. Det var lite klurigare eftersom den var större. Efter någon månads letande hittade jag dock en spegel som hade exakta innermått om man tar bort en liten kant på den. Så nu blir det dags att såga lite i antikviteter.


Blev ett långt första inlägg men det är ju för att visa hur det går. Jag kommer försöka skriva minst 1 gång om dagen om plander och idéer tills dess att jag får tillbaka lägenheten. Då kommer jag att visa hur det blir och hur jag jobbar med det. Hoppas ni tyckte det var intressant läsning och att ni vill hänga med mig på vägen till min drömlägenhet.

//Johannes

RSS 2.0