5e dagen

Nu har jag storhandlat som en inflyttningspresent av mamma. Nu har jag lite saker i både kyl frys och skafferi. Tack så jättemycket mamma. Sen har jag hämtat lite mer av morfars prylar men väntar på diskmaskinen så väntar med att packa upp och fota tills dess att jag fått fram det. Svettigt värre här fortfarande.

Dag nummer 4

Börjar bli lite som en dagbok det här. Vill hålla koll så det inte tar för lång tid att bli klar med lägenheten bara.

Idag är min sista dag med mina 10500 som målaren skall få för jobbet han gjorde (kommer sakna er). Jag och pengarna har tillsammans med nicklas tagit det rätt lugnt från renovering idag och mest ägnat oss åt att spela tvspel och dricka nån öl. Men har iaf tvättat rent frysen ordentligt nu.

dag 3 i lägenheten

Idag har det inte hunnit hända så mycket i lägenheten, har varit ute och lämnat tillbaka tapeter och skickat iväg lite prylar och så. Har diskat lite mer av frysen och skaffat hit visp, kastrull och skedar iallafall. Var på bauhaus och tittade på golvlister med kabelränna och det var rätt billigt där så man kanske ska pröva det i vardagsrummet till att börja med för att montera 5.1 ljudet och antennkabeln till tv apparaten. Men först måste jag nog ha upp tvn på sin rätta plats.

dag 2 i lägenheten

nu har jag precis klarat av dag 2 i lägenheten, har haft besök av familjen som kom och tittade och fikade sen har jag diskat, testat mediaanläggningen (TV, dvd, surround och ps3), lagat mat för första gången i lägenheten och märkt massa saker jag saknar.

Jag saknar tvättkorg (alla kläder är utspridda just nu, inte så kul), jag saknar konservöppnare (vet ni att man kan öppna konserver med en avbitartång), ungsformar (porslinspannor går bra i ugn), skedar, skärbräda, visp, vanliga kastruller (går med grytor men lättare med kastruller), salt (saffran ger ganska god smak istället för salt), peppar, mjöl, osthyvel, och säkert massa jag glömt fortfarande men det kommer komma hit såsmåningom.

detta är min premiärrätt, en vegitarisk lasagne grundad på gröna bönor, kidneybönor och paprika med saffransostsås som blev riktigt god fasten jag saknade massa verktyg och ingredienser.



detta är mitt lilla temporära mediecenter testkör gta 4

ÄNTLIGEN!!!

Nu har jag äntligen flyttat in. Så grymt skönt. så det här blir första inlägget som jag skriver från lägenheten. Har varit svettigt att flytta in allt på några timmar men har man viljan så går det. Har en del att fixa med nu men det är ingenting som är speciellt svårfixat. Vissa saker måste jag dra på ett tag på grund av avsaknad av pengar men ska nog lösa sig på ett bra sätt.

Lägger upp lite blider, det är dock dålig kvalité och dåligt ljus men liten förhanstitt iallafall.

Detta är då sovrummet (därav sängen) kommer lägga upp bättre bider så man ser tapeterna en annan dag. har massa kvar att göra i sovrummet också, nu har jag bara gjort det sovbart.


Detta är fondväggen i köket. blev jättebra


Här är hallen, här blev jag riktigt nöjd med tapeterna efterssom de återspeglar ljuset på ett så fint sätt



Här ser ni fondväggen i vardagsrummet, den bryter inte alls mycket i färg men den bryter i mönster, blev precis som jag ville.


Här är den borttagna portalen och ett temporärt bord jag tänkte ställa tvn på tills den ska upp på väggen (och min fina jordgob)

Imorgon kl 4...

imorgon kl fyra så är det klart. då kan jag flytta in. äntligen säger jag bara... äntligen. datorn kommer först så man kan hålla kontakt med folk.

Nu kan jag snart börja räkna ner timmarna.

Taket var målat och en del väggar brespacklade och klara för tapetsering, nu börjar jag nästan räkna ner timmarna innan jag äntligen kan flytta in. Borde vara klart imorgon eller i övermorgon. Känns skönt att få flytta in efter 4 månader...

Nymålat tak

Idag ringde målaren. Han ska ha målat klart mitt tak idag. En sak mindre på listan

Skräptömning färdig

Idag tog jag mig lite tid att tömma ut det sista bråtet från renoveringen. Blev ett par vändor i trappen. Gjorde det själv, tog mig ca 45 minuter. Tror jag kan ha träningsvärk efter det imorgon. Så nu borde målarkludden kunna börja tapetsera och måla. har plockat undan allt som skulle kunna vara ivägen. Det börjar närma sig tror jag!

Jag börjar nästan bli duktig...

...på att göra bloggdesigner. Har gjort 5 st nu som jag är nöjd med. Är rätt kul att hålla på med photoshop och illustrator.

De jag har gjort är:
Min
Unnis blogg
Sandras blogg
2 olika till Manthas blogg (den som används en till loggan under men den tyckte hon var lite dyster)


städat i väntan på tapeter

Var i lägenheten på lunchen idag gjorde iordning och städade lite inför att ludde skall komma och tapetsera. jag monterande ner köksskåp, flyttade kyl och frys, monterade bort vissa lister och flyttade undan lite möbler. Sedan dammsög upp sågspån, damsög upp de stora dammråttorna som tittade fram när jag flyttade kyl och frys helt enkelt dammsög så gott jag kunde i hela lägenheten. Känns bättre när inte hela lägenheten ser ut som en svinstia .

Snowboarden redo för köksväggen

Idag var det lite slött på jobbet så jag passade på att göra upphängningen för att sätta snowboarden på väggen klar. Det tog en stund att få plexiglaset fint men slutresultatet blev jag jättenöjd med.


Renovering slutförd. Äntligen!

Nu är de äntligen klara med själva renoveringen, bara tapetseringen kvar nu. Totalpriset för hela kalaset med tapetsering, takmålning, renovering, material osv kommer hamna på en slutsumma runt 30000. Det är mindre än vad jag prutade ner lägenheten när jag köpte den så jag är rätt nöjd faktist. Lägger in lite före och efterbilder igen.

Först har vi klädkammaren där jag valde att öppna upp lite och flytta dörren





Sedan byttes duschjalusiet som satt mellan kök och sovrum ut till en dörr tyvärr hittade jag ingen bra bild hur den såg ut men den är i högerkant på den här bilden




Sen gjordes hela ingången i köket om


Snickarna klara, tapeterna köpta och det börjar kännas dags

Nu börjar jag känna att det snart blir dags att flytta in. Ska bli så härligt att slippa bo ute på landet. Börjar bli riktigt trött på det nu. Snickarna gjorde klart sitt idag och jag hämtade ut de sista tapeterna idag. Nu är det bara att de kommer upp på väggen sen flyttar jag in. Lådorna har stått packade i månader och bara väntat på att få komma dit och snart får de göra det.

Lådorna längtar!

Ush vad jag blivit dålig på att uppdatera.

Kommer borja uppdatera mera såfort jag kommer in i lägenheten för då kan jag fota sen lägga in i datorn direkt. Arne är nog klar med snickeriet imorgon och ludde börjar förhoppningsvis tapetsera direkt på det. Har slutat hoppas på att de blir klara till helgen nu :P man får ta det som det kommer.

Skall iaf hämta ut sista tapeterna imorgon. Tror det kommer bli riktigt fint :)

Grilla med snickaren

Fick ner priset på tapeterna till hälften och är fortfarande nöjd med tapetvalen så jag är glad över det. Inte lite mycket nudlar då. Nu är snart snickarnas renovering klar också. Nån timmes jobb som görs imorgon, skönt att få det gjort. Sen kommer målaren snart och tapetserar, de nya tepeterna var lagervaror så han kan börja med det på en gång. Hoppas verkligen att det blir klart före nästa helg. Har snart väntat 4 månader på att flytta in.

Men nu ska jag åka till snickarna och grilla lite. Gott gott, sen ska jag på nicklas inflyttningsfest. Hoppas jag får ha sån snart.

Avbeställde lite tapeter...

Funderade lite igår kväll och natt och kom fram till att jag inte vill betala så mycket för tapeterna, hellre byter jag lite oftare. Men vissa lät jag vara kvar, fonden i vardagsrummet,  allt i hallen, och köksfonden, men avbeställde all omgivande tapet till vardagsrummet och allt i sovrummet (var den som var dyrast) och sparar in de pengarna och köper mig nån lite billigare tapet.

Dyrt som fan med mina tapeter

Var idag ute och beställde de tapeterna jag ville ha. Efter att ha matat in allt som jag skulle ha så kom priset fram... strax över 16000 kr(!) inte precis vad jag tänkt mig men får mina sammetstapeter och motivtapeter iaf. Får leva på nudlar och övertid ett tag framöver tror jag.

Under helgen kommer Ludde (tapetserarsnubben) att komma och förbereda allt för tapetseringen men tapeterna kommer inte komma förrens typ onsdag nästa vecka. Så blir mer väntan igen. Drygt som fan... vill börja inreda lite.

Renoveringen är iaf snart klar, nån timmes arbete (upp med en liten vägg, dörrfoder, lister) och lite städning kvar bara. Arne kommer och fixar det på lördag. Resultatet kommer bli bra som fan. Klädkammaren har nu blivit en vrå och portalerna är puts veck. Får se hur pengarna ligger i slutet på månaden och se om jag kommer ha råd att köpa garderober, byrå och bokhylla till vrån inom en snar framtid eller inte.

Sen har ni kanske sett min nya stil på bloggen vad tycks om den?

Äntligen händer det saker igen

Var och kikade på lägenheten idag och det har börjat hända lite grejjer. De hemska portalerna är borta redan och jag kan inte vara nöjdare. Kommer nog bli så att de öppnar upp hela vägen mellan kök och hall ändå. Kommer nog bli bättre så.

Lite före-under tiden bilder

Köks portalen



Vardagsrummet


Slut på semestern

Så sitter jag och njuter av de sista vakna minutrarna av min semester. Ska bli ganska skönt att komma till jobbet och få röra lite på sig igen. Har inte blivit så mycket utav den varan under semesterns andra halva. Har varit lite lite att göra eftersom hela planen med att fixa i lägenheten föll.

Har varit i falun idag och köpt mig lite möbler. Vann dem på en traderaauktion för 155 kr. 2 stolar och en gungstol med lite småfix på. Gungstolen skall jag nog bara fixa iordning sen sälja den vidare. Är inte så jättesugen på att ha kvar den, även om den är lite cool. Stolarna däremot skall jag ha kvar. Vet inte riktigt var jag skall ha dem än bara. Funderar på att ha dem i sovrummet eller i hallen.




Dags att försöka sova nu. Natti

Wohohohoho caddilac

Kom precis hem efter att kört runt raggare i en caddilac från halv 10. över 6 timmar cruising :D riktigt kul. Älska powermeet

Blev ingen renovering före powermeet

Jag hade hoppats bli klar med renoveringen innan powermeet, men icke sa nicke så blev det inte. Jag får nog vänta ett par veckor till om det ska gå i det här tempot. Trött jag blir.

Datorbordet har börjat röra sig framåt

Evig väntan på snickare, evigt slöseri av semesterdagar, långa tråkiga dagar som man skulle kunna gjort nått av. Snart är min semester slut och det har inte hänt i närheten så mycket med lägenheten som jag hade tänkt. Hade tänkt åka iväg något under semestern också. Men har väntat på snickarna så det har inte blivit av. Får försöka ta det senare i sommar.

Datorbordet har iaf börjat röra dig lite framåt. Arne som skall bygga det har sågat till bitarna och då är inte resten så knepigt. Får hoppas det blir bra, men det tror jag nog.

Har köpt lite saker på tradera senaste dagarna också, hittade 2 par antika stolar och en gungstol för 150 kr som jag köpte. Även köpt lite köksprylar och väntar fortfarande på att en kille skall höra av sig ang. en lampa jag tänkte ha i sovrummet som jag vann auktionen på för snart en månad sen.

Blev inte så jätte glatt inlägg idag men känner inte att jag är så uppåt idag. Får hoppas det går över under powermeet.

RSS 2.0