Inte skrivit på två veckor

Nu har det varit glest bland inläggen känner jag. Men nu har jag iallafall haft lite anledning. Jag har gjort massa saker! Jag har bland annat börjat göra en hemsida åt föreningen mina föräldrar är med i. Ni kommer få se den när den är klar men har lite kvar att göra på den så lugnar lite med att publicera så att det blir lite överraskning för folk. Sen har jag återigen kommit igång att fixa i lägenheten. Det var bra längesen nu men nu har jag monterat en täcklist och (hör och häpna) monterat in akvariumet i väggen. Tänkte väl fota lite imorgon så ni kan få se vad jag gjort. Men vill städa undan lite först.

Så mer kommer imorgon!

Yes!

Nu har jag klarat det, det som man suktade efter som barn och som man plågats av att man inte klarat som vuxen. Jag har nämligen löst rubiks kub utan hjälp!! Vilken känsla att få vrida till det där sista vridet och höra färgerna klicka på plats. Jag känner mig nu ett steg framåt i livet.

Hittade kuben i torsdags hos mamma och pappa. Sen dess har jag kämpat ett antal timmar att få de där klossarna att falla i ordning och till skillnad mot den här killen gick blev jag klar rätt snabbt iallafall.Dags att köpa den här då så man har att göra i några veckor till.Pulka!

Idag har jag varit ute och åkt pulka med syster, unni och ellie. Första gången på flera år jag var ute bara för att åka pulka. Man har ju åkt lite på skoj i fjällen, men det är inte samma sak. Vi hade tänkt komma iväg innan det blev mörkt, men icke sa nicke vi kom inte iväg förrens sextiden. Men det gjorde inte så mycket förutom att det var svårt att ta bilder.

Vi hade inga pulkor med oss utan bara en rulle plastsäckar. Men så när vi kom till parkeringen så kom det precis upp 3 personer med 2 pulkor som åkt klart och efter många om och men så frågade unni ifall vi inte kunde få köpa en av deras pulkor. Då öppnar han bakluckan och där ligger det ett antal pulkor till så han är så snäll och ger oss inte bara en utan 2 st pulkor! Kanon det är så det ska vara!

Så var det ut i backen. Var lagom mycket folk där så man slapp trängas och slapp känna sig som en outsider. Jag åkte inte så mycket eftersom jag fortfarande känner av ryggen sen jag ramlade i fjällen. Men jag åkte ett par vändor iallafall. Vi fikade i backen och åkte lite till.

Sen så åkte vi iväg så jag kunde storhandla lite. Blev mycket kött iallafall. Sen köpte jag en annan sak som var så billigt att jag inte kunde missa chansen. Sniglar för 5 kr paketet, så jag köpte 2 paket. Ska bli riktigt spännande att testa på.

Lyckas inte få in bilderna. Får försöka med det igen imorgon.

Killen som knappt uppdaterar längre

Varför har jag blivit så dålig på att uppdatera. Jag kan inte längre skylla på att det inte händer något för nu har det ju hänt en massa. Men vet nog bara inte vad jag ska skriva om. Men har massa bra uppslag men texten kommer inte till mig på samma sätt som förut. Men just nu känns livet som att det sakta vaknar upp ur vinterdvalan och man blir piggare och mår bättre för varje minut extra solen håller sig uppe per dag.

Jag har börjat jobba lite på driften istället för i trädgården på jobbet. Det kan jag säga känns lite mer som min bit tårta. Där får jag laga saker dagarna i ända. Precis det jag gillar, jag lagar allt från elfel med lödningar och kabeldragningar till att svetsa ihop det folk lyckas ha sönder på ett sjukhus. Jag tror de är rätt nöjda med mig där också för samtliga chefer där uppe har berömt mig för det jag gör. Får tunghäfta och börjar nästan rodna när de säger det, jag är så ovan med komplimanger.

Sen för en vecka sen kom jag hem efter en semestervecka i åre med grabbarna (Nicklas, Jochen och anders). Det var en rätt vild vecka men ändå slet man inte ut sig helt. Vi åkte på söndagen den 25 så jag hade inte fått lön riktigt än så fick leva på de andra de 2 första dagarna. Men det gick bra ändå.

På söndagen när vi var på väg till åre så var det rena turen att vi kom fram och ens var vid liv över huvudtaget. Det var nämligen så att när vi var påväg till E4an så åkte vi förbi heby och upp mot gysinge, vilket betyder rätt små och kringliga vägar. Strax efter vi åkt förbi gysinge så sitter jag och kollar på den senaste SAW-filmen på datorn. Helt plötsligt tittar jag upp och får se att vi möter en lastbil som har fått sladd på släpet så det ligger rätt över våran körbana. 

Man fattar först inte riktigt vad som händer, men man ser det där släpet orma sig bakom lastbilen och vi kommer närmre. Men som tur var så lyckades föraren få kontroll på sitt släp innan vi mötte honom. Om han inte hade kunnat få kontroll på släpet hade det nog betytt att vår bil hade kapats lagom i midjehöjd på oss. Så efter det så fick jag lite ont i magen. Men som tur var så gick det ju bra.

Sen gick resten av resan smärtfritt trots massa galna omkörare och en hel del snöyra. Vi tog oss fram till östersund så vi kunde handla lagom till att det blev mörkt ute. Det blev massa mat så det skulle räcka hela veckan. Sen så åkte vi vidare till åre och vår stuga. Det var riktigt gött att knäcka en öl när man väl var framme. Sen var det bara att koka korv och hoppa i säng.

Måndagen var det lite nervöst som det alltid är första dagen, jag blir alltid så osäker innan jag kommit upp i liften första gången. Men det gick bra och vi åkte upp och tog dagens första öl. Sen var vi i backen hela dagen och det var så skönt att få komma igång och känna lite på backarna. Sen väntade vi tills de stängde liftarna och åkte ensamma ner i backen.

Vi åkte ner och nicklas lagade sin tacopaj som var riktigt god. Sen så tog vi en taxi in till byn och gick ner till dippan. Där hittar vi ett bord direkt och får sällskap av 3 norska jäntor. Nicklas bjuder på skumpa och anders bjuder på tequila. Jag själv sitter och väntar på min lön. Men visste ju hur mycket jag skulle få så jag hade i princip redan planerat vad jag skulle göra när lönen kom. Så fort jag såg pengarna på kontot så gick jag till baren och beställde in ett helrör vodka till bordet. Det var uppskattat av alla, sen fyllde en av de norska tjejjerna 21 så vi sjöng och skålade för henne. Sen när klockan närmade sig stängningsdags så gick vi ut lagom så man slapp trängas så mycket för att få sin jacka.

Väl ute så märker vi hur full anders lyckats bli, han snubblar omkring och babblar. Nicklas hade gått i förväg med norskorna till max hamburgare. Jag och jochen får kämpa för att få upp anders för en isbacke. Sen så åker vi taxi hem med några andra norrmän som nästan bodde grannar med oss. Nicklas följer med dem in, men vi andra känner oss inte så välkomna så vi går till stugan och försöker få anders att gå och lägga sig. Sen kommer nicklas springandes in i stugan för att inte visa norrmännen var vi bodde. Men då har han tappat sin mobil i snön så han får springa ut och leta efter den igen. Men som tur var hittar han den och vi kan gå och lägga oss runt 4 tiden.

Sen är det bara kliva upp till klockan 8 och äta en frukost (anders får vi dock inte upp) och ta första ölen för dagen. Sen kommer vi upp i backen strax efter att liftarna öppnat. Vi åker bortåt en bit i tegefjäll och kommer till ett ställe där det är rätt bra gallrat och massa puder. Här så möter vi veckans bästa åkning med puder och offpiståkning. Vi hämtar anders vid lunch och åker sen tillbaka och är kvar där tills liftarna stängt och lajjar i snön. Sen åker vi ner och alla utom anders slocknar direkt efter vi ätit Jochens spagetti och köttfärssås.

Så blir inget mer den kvällen. Sen tar vi oss upp på onsdagen och åker till åreliftarna för första dagen under veckan. Jag tycker inte så mycket om åkningen i åresystemet dock, jag tycker det är för uppkört och isigt så det är inge kul. Men vi tog oss upp på skutan och tog oss nån öl på topprestaurangen. Sen åkte vi neråt. Jag och jochen tyckte det såg lite långt och plant ut att åka i pisten så vi åkte ner i en av dalgångarna, där var det rätt kul att åka, man fick akta sig för träd och se upp så man inte åkte ner i bäcken som rann där. Men det var spännande. Sen åkte vi ner till dippan på afterski med wallmans som alltid är roligt. Ett par kannor öl blev det också. 

Sen åkte vi hem och jag lagade lax med ris. Sen blev jag lite irriterad på nicklas så jag gick och la mig och var grinigmedans de andra 3 åkte på krogen. Jag orkade inte diskutera med dem om att de inte drog med mig efteråt, men hade varit kul att följa med. 

Sen på torsdagen så var det åkning i tegefjäll och duved igen vilket var rätt kul med lite bergsåkning och lite blandad piståkning. Sen hem och äta anders fläskfilé. Sen spelade vi monopol och tog det lugnt. Jochen hade turen att vinna, jag kom 2a iallafall.

Sen var det fredag vilket var nicklas födelsedag så jag sjöng lite vackert för honom på morgonen sen så tog vi en rätt lugn morgon och kom ut i backen rätt sent. Vi åkte bort till åre igen eftersom vi skulle på afterski och det inte finns någon afterski i tegefjäll. Var riktigt dålig åkning i åre men var underbart väder när man kom upp en bit, det var riktigt så man kände en klar gräns där det blev varmt. Så vi satte oss uppe i solen och tog en öl och bara njöt.

Efter det så var det dags för afterski på dippan igen. Jag fick dem att gratulera nicklas på födelsedagen, men han var inte ensam om att fylla utan det var 3-4 andra där som fyllde år också. Så han försvann lite i mängden. Sen var det hem och ladda för krogen, men vi somnade allihop så det blev inget av krogen.

På lördagen så bestämde vi oss för att ta med kameran i backen och fota lite. Så blev ingen öl för oss den här dagen. Vi åkte till det stället där vi hade haft så bra åkning i torsdags. Det var rätt bra åkning nu med men inte i närheten av tisdagens åkning. Sen skulle vi fota lite hopp, men jag lyckades ramla och slå i så hårt i ryggen att jag knappt kunde ställa mig upp, och inte nog med det så blev det inte så bra bilder på just det hoppet heller. Men  jag tog det lite lugnare efter det och fotade lite mer. Lyckades få ett gäng bra bilder, men så tog batteriet slut i kameran när det väl kunde ha blivit nån bra bild på mig. Så det var lite tråkigt. Sen efter det så fick jag så ont att jag knappt klarade av att sitta så jag avbröt åkningen och la mig i stugan.

Det var sedan dags att städa så vi kunde komma iväg tidigt på söndagen, jag var inte till allt för mycket hjälp eftersom jag hade så ont i ryggen. Men jag gjorde så gott jag kunde. Jag kunde knappt sova den kvällen för att jag hade så ont. Ondast gjorde det när jag nös, då gjorde det och gör fortfarande extra ont eftersom man rycker så i kroppen. Men somnade tillslut runt klockan 4. Men då var det snart dags att vakna och göra det sista av städningen och packa bilen för att åka hem. 

Sen var man hemma till vardagen igen. Men nu ska jag inte skriva mer idag så man kan gå och lägga sig nån gång.

Lägger till lite bilder från resan.


RSS 2.0