Ett till recept på en go risotto jag gjorde idag

Hade glömt ta med mig matlåda till jobbet idag, så har gårr hungrig en lång stund av dagen. Inte blev det heller bättre när jag gick och tränade (dock hade jag ätit 2 wienerbröd då). Men kände mig rätt svag och orkeslös så tränade inte så länge. När jag var på väg hem blev jag så sugen på risotto att jag skred till verket nästan direkt när jag kom hem. Här ska ni få receptet på den eftersom den blev så god. Detta är dock rätt många rätt stora portioner så man får kanske dela lite på det här och där. Sen är det lite i konstig ordning också men jag är ingen receptionist.

1,2 l grönsaksbuljong (gjorde på 1 tärning det räckte)
6 dl basmati ris
250 g frysta ärtor, majs och paprika (såna där påsar ni vet)
4 ägg
300 g köttfärs
1 dl grädde
Vitlökspulver
Vitpeppar
Salt

Börja att koka äggen (riktigt hårdkokta så att gulan smular, hos mig 10 minuter), gör buljongen (i en ganska stor kastrull/gryta) och stek köttfärsen smulig. Krydda köttfärsen med vitlökspulver, vitpeppar och salt efter behag. När buljongen kokar så häll i riset och låt det koka i 10 minuter. Rör sedan ner de frysta grönsakerna och grädden. Låt koka i 7 minuter till. Ta av det från värmen och häll ner köttfärsen och smula ner äggen i risblandningen. Rör om och smaka av med vitlökspulver, vitpeppar och salt.

Kanongott

Konstigt recept på pannkaka

Blev sugen på att göra ugnspannkaka idag men märkte att jag inte hade alla ingredienserna som man behövde. Så tog beslutet att trixa ihop nått lite eget. Det blev lyckat resultat som jag tänkte dela med mig av.



Ingredienser:
ca 250 g nötfärs
2 (190gs) burkar champignioinier (orkade inte komma på hur det stavades :P)
en halv purjolök
4 ägg
4 dl turkisk yogurt
4 dl grädde
3 dl vatten
4 dl mjöl
1/2 tesked salt

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Yra omkring lite i köket och fundera på vad man håller på med. Stek lite yta på köttfärsen (gärna i en stekpanna från dagen innan) och sprid sedan ut det i en djup ugnsplåt tillsammans med svampen. Stoppa in plåten i ugnen i 5 minuter. Under de 5 minutrarna ska man försöka hinna hacka purjolöken och göra smeten (jag klarade det inte så jag stängde av ugnen och satte plåten längst ner i den). Som sagt, skär och hacka purjolöken i småbitar och sprid ut det på plåten. Sen vispar (elvisp rekomenderas inte) ni ihop yogurten, grädden, vattnet, äggen, mjölet och saltet tills det är klumpfritt. sen häller ni smeten jämnt över plåten och in i ugnen (som ni om ni stängt av bör stänga på igen och flytta plåten till mitten igen) och låt det stå där i kanske 20 minuter som ni kan slösa på att sitta vid datorn för att lämna så mycket som möjligt framme i köket. Sen är det bara ta ut den om den ser lagom pannkaksfärgad ut, så serverar man det med lingonsylt.

Feting ångest!!!

Fick ett meddelande av syrran att hon funderar på att köpa lägenhet, jättekul för henne det menar jag verkligen. Men när jag fick höra att hon räknat ut att totalkostnaden varje månad skulle gå på 3800 i månaden blev jag lite skeptisk. För det var ändå en rätt central 2a på 54 kvm som hon säger är skitfin. Så jag tror självklart att hon missat nått i beräkningen.

Så kommer jag hem och får länken till lägenheten. Då ser jag att månadspriset ligger på 3200 och priset på 395000 och tänker direkt att då måste hon räknat fel nånstans. Så trycker på boendekalkyl och får fram att månadspriset med ett topplån inräknat (rörlig ränta dock) blev 4100 kr! Då gjorde jag ju misstaget att kolla vad min lägenhet hade legat på med den räntan idag...

Vad får jag för svar då. Jo svaret blir 3594!!! och jag betalar nu 5000 i månaden. Då får man fett ågren att man bundit upp sin ränta på 5,35 i fem år. När man idag kan binda 5 år på 4,34 i ränta vilket hade blivit 500 kr billigare i månaden, vilket blir 30000 på de 5 åren, vilket jag kunde haft roligare för eller amorterat med. Då får man ågren så det spritter i benen när man betalar sina räkningar >.<

Lördagkväll

Här sitter man en lördagkväll och kollar på tv fast är lite dåligt med bra på den idag tycker jag. Idag har jag fått en liten gäst, min egen kisse. Hon är bara här för att föräldrarna är på möte, men hon ska ju flytta hit tids nog ändå så kul att se att hon trivs här. 

Satt och kollade lite på youtube och kom in på guitarhero world tour reklamen som är spoofad från risky buissnes med tom cruise. Då hittade jag att de gjort många fler än den med heidi klum som de visar i sverige.

Här är orginalet. DVS Tom Cruise



Här är den som visas i svensk tv med heidi klum



Här är en med Michael Phelps, Tony Hawk, Alex Rodriguez and Kobe Bryant



Här är en för Guitarhero till Nintendo DS med Corbin Bleu (från highscool musical filmerna)



Här är en med idolvinnaren och idol 2an i usa



Och som en bonus så lägger jag till en scen från tvserien scrubs

Jättedålig utan ursäkt

Nu har jag varit värdelös på att uppdatera bloggen, vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det. Nu har jag ju haft endel att skriva om också, men icke sa nicke... jag gör något annat istället. Inget av nytta dock, har varit förkyld och hostig så har inte kunnat träna, utan har mest setat hemma och glott på dumburken eller spelat tvspel.

På tal om tvspel så har jag ett nytt toksött och tokroligt spel. Som är riktigt beroendeframkallande. Vissa vet nog redan vad det är, men eftersom jag vet att min mamma läser min blogg är det väl bäst jag förklarar. Spelet heter Little Big Planet och är ett plattformsspel i en slags nivåbaserad 3dimisionell värld (skulle kunna kalla det 2d*4 men tror ingen fattar det). Man är en liten söt säckdocka som man kan klä lite hur man vill. Sen springer man omkring i rätt fantastiska pusselvärldar och löser upgifter, samlar poäng, trofeer och nya saker. Av alla sakerna man samlar ihop kan ma nsen bygga egna banor som andra kan testa, spela, betygsätta och kommentera. Så det finns i princip inget stopp på spelet, för när man klarat de vanliga banorna kan man gå över och sitta och spela andras banor och då finns det tusentals olika i diverse kvalité.



Nu har jag nördat klart om LBP. Ska sova nu, Får se när jag uppdaterar nästa gång

RSS 2.0