(33) TV-ramen på g

Nu har jag äntligen fått upp tvn på väggen. Blev bra som vanligt när jag gör nått. Sen gjorde jag iordning ramen så att det nästan bara är att sätta dit den. ska rita lite var hålen ska vara sen ska jag få upp den på väggen. Kommer bli så himla grymt säger jag bara. Nöjd nöjd nöjd


(33) Live från köket

Testar en funktion med min webbkamera som gör att ni kan styra kameran och titta på köket live.


Johannest85

EyeSpyFX Snapshot

(32) Köksskåp byggt

Nu har jag byggt klart mitt överskåp till kylen, blev riktigt nöjd. syns inte på utsidan att det är en bänk/byrå och det är ju faktist utsidan som räknas (jag ytlig? neeeeeej). Nu tror jag dock jag skall skaffa nån liten list under skåpet för att slippa glipan men det är lätt fixat och inte så prioriterat.



Det ser rätt kul ut om man öppnar mitt kylskåp, har inte hunnit handla nått mer än det jag köpte när jag flyttade in och det har gått åt rätt mycket. Sen efter kryssningen så kom pricken över i´t. Nu har jag verkligen en ungkarlskyl, se själva.


(31) En månad i lägenheten och...

... nu är snart köket klart!

Jag har idag varit på ikea (usch gillar inte att köpa saker där men köket var redan ikea så fortsätter i samma stil) och köpt mig en bänk som jag håller på att göra om till köksskåp. Måste borra, skruva och planera om den helt, men kommer nog passa in rätt bra ändå. har fått dit grunden ovanför kylen idag, men måste till biltema imorgon och köpa en cylinderborr för att kunna borra 35 mms hål och få dit gångjärnen på dörrarna.

Hittade inte rätt handtag heller så får se om jag måste byta alla handtagen i köket för att matcha upp det. hittade ett liknande som jag ska testa först dock.

Nu saknas bara ett köksbord. Jag sitter fortfarande och väntar på ett som jag eventuellt kommer få ta. Ett tulip bord med 5 stolar (bild under)


(29) Länge leve taxfree

Nu är jag då hemma från kryssningen. Det var riktigt roligt, på torsdagen så åt alla tre (jag nicklas och petra) buffen och jag måste säga att vissa av musslorna på den buffen var ljuvliga, sen hade de nån skål där de hade gått berserk med koriandern och det är inte alls gott. Efter buffen så var det dock inte så mycket drag på båten, mest massa fulla människor så vid 3 på natten efter att försökt att hitta nått kul att göra i fyra timmar efter buffen så tröttnade vi alla 3 och drog oss tillbaka och gick och la oss.

Dagen därpå (eller samma dag som vi la oss beror på hur man ser på det) vaknade vi runt kl 12 på en nästintill öde båt där de enda som rörde sig var städarna. Vi masade oss upp och gick ut på stan i helsingfors, först gick vi genom saluhallen och blev sugna på kött när man såg allt färskt kött de hade där. Efter att gått igenom den så gick vi till torget och såg alla grönsaker, svampar och bär de hade så det började vattnas i munnen nästan.

Vi tog en vända och såg hela den underbara torgkulturen och fick tillochmed se finsk militärorkester marchera förbi. Det var kul att se (såg att finsk polis har rätt feta motorcyklar också då de var eskort). Vi gick sedan och hämtade ut pengar och åt lax på torget (smakade även den grillade spiggen de hade, rätt spännande snacks).

Fredagkvällen på båten var som en helt annan värld om man jämför med torsdagen, discot var proppat redan tidigt på kvällen, så jag och nicklas gick dit medans petra inte mådde så bra (från kvällen innan!?). På discot så hände det en udda sak, det kom fram folk och stötte på mig utan att jag dansade, jag och nicklas satt bara och snackade när det kom fram tjejer och la in stötar). En australiensisk tjej lyckades tillochmed få mig att dansa(!). Det var kul.

Nicklas och jag kom ifrån varandra och vid 4 tiden så skulle jag leta reda på honom (discot var fortfarande i full gång) men hittade honom inte så jag gick ner och kollade hytten och då skulle han sova. Då tänkte jag att jag likagärna kunde göra det med för att inte väcka dem genom att komma in i rummet senare.

Gick ändå ganska lätt att vakna vid 9 tiden dagen därpå (även om jag åmade mig lite och drog mig ett tag). Då var det bara att packa ihop grejjerna och lämna fartyget. Jag utnyttjade kvoten lite över gränsen med 4,5 l starksprit, 4 plattor öl och 1 l likör. Det var lite drygt att frakta på den lilla kärran men man får väl offra sig lite.

Så nu måste jag skaffa ett barskåp snart så jag har nånstans att stoppa allt. får klura på det lite.

(26) Bytte malmö mot helsingfors

Bidde inget malmö av lite olika anledningar. Men för att det inte skall vara så tråkigt som förra semestern så åker jag nicklas och petra på kryssning till helsingfors istället. Fett kul! vi åker från stan kl 13 och båten går 1700. Så måste packa nu. Ha det bra i landet.

(22) Blir det malmö?

Ja då är frågan om det blir malmö, tror jag ska försöka ta mig dit men börjar få kalla fötter. Det kostar lite pengar att åka och jag kanske ska fixa lägenheten i första hand.

I fredas när jag och nicklas satt och lirade lite tvspel så gick vi ut på balkongen för att få lite luft. Då börjar nicklas prata med en granne snett neråt (jag bor i ett hörn). De hade en liten festaktig pryl och han som bodde där var trevlig och vi snackade ett tag. Tillslut så blev vi inbjudna dit och självklart så gick vi över till dem. Han som bodde där hette Li och lägenheten var i princip som min fast spegelvänd. Det var kul att se en 'färdig' lägenhet och se hur bra det kan bli, det peppar så man vill bli klar nångång.

Igår så var jag iväg och flyttade fagerstas ambulanssjukvård då det de ska börja renovera deras lokaler. Ger några tusen extra iallafall. Fast får ju vänta på dem tills nästa lön.

Nu ska jag städa vidare.

(20) Ny semester

Nu har jag semester igen (utom ett extrajobb imorgon) och sen ska jag åka på malmöfestivalen. Många grymt bra artister som kommer. Ska träffa folk där och försöker få med nicklas på det. Nu ska jag spela tevespel och laga lite mat.

(19) Alla väders dag

Idag har vädret varit helt galet, det har varvat stekhett med kallt spöregn. Har varit jättedrygt på jobbet då man inte riktigt kunnat välja kläder, så har sprungit omkring och svettats i regnkläder hela dagen på jobbet. Inte roligt.

Nu har jag hämtat hit lite mer prylar från mamma och pappa. Snowboardutrustningen, playstation 2an med alla spel och lite blandat smått tjafs. Blev helt matt av att packa det lilla så när jag kommit hem så var det bara att fastna som en zombie framför datorn.

Har setat och lyssnat på den här låten ett par gånger den här veckan, den är grymt bra


(18) Monopoldag

Idag blev det inte att jag stannade kvar och pimpade cykel efter jobbet eftersom jag råkade kladda lite så fick göra om massa. Blev lite frustrerad och när man blir det så ska man inte fortsätta utan då ska man ta ett steg tillbaka och andas och sedan ställa sig upp och ge sig på det igen.

Åkte istället hem i hällregn och började leka lite i photoshop, sedan ringde nicklas och frågade om jag inte skulle med till larsson och spela lite monopol. Självklart så säger man inte nej till monopol.

Tog några äggmackor hemma sen stannade vi vid pizzerian på vägen och då delade jag en pizza med petra.  Väl hos larson så drog det  förbi en riktig åskstorm där det hällregnade, haglade, blåste och blixtrade (närmaste slog ner mindre än en  kilometer bort). Riktigt roligt när sånt händer tycker jag.

Sen började vi spela, det gick rätt bra för mig ett tag. Men sen lyckades petra få full gata tidigt i spelet så vi andra hamnade på efterkälken (och de andra var inte villiga att byta så man fick hela gator heller). Lyckades tillslut förhandla mig ihop ett par fulla gator bl.a. Djurgården och Strandvägen (Vi spelade här och nu utgåvan, i gamla kallas de gatorna för centrum och norrmalmstorg), tyvärr så åkte både nicklas och larsson ut mot petra så hon fick alla deras gator och då blev det rätt kört för mig, höll mig kvar ett bra tag ändå och kämpade in i det sista. Men slutade som god 2a.

(17) Oj har missat att skrivit inlägg på ett par dagar

Har inte riktigt hunnit med att blogga de senaste dagarna då jag i fredags gick på krogen med massa folk från jobbet.

Blev en rätt tung kväll med drinkförfest på carros balkong på balkongen, sen vidare till bill och bob där jag tänkte dela ett rör öl (4 liter) med folk men blev bara av med en halvliter sen resten gick ner i mig. Så redan då var det tungt, vi drog vidare till sjökrogen där de flesta i sällskapet dansade men jag satt som vanligt (jag dansar aldrig nykter?!). Så när jag satt där träffade jag lite folk, först och främst träffade jag Elin för första gången på flera år, har saknat den tjejen hon är bara rakt igenom underbar, vi hann inte prata så jättemycket men kul att träffa henne iaf, sen träffade jag Robin som jag spelade fotboll med när vi gick i högstadiet. Jättekul att träffa folk från så långt tillbaka om man inte träffat dem under tiden. Robin och jag satt och snackade ett tag sen kom det fler man kände igen som han var där med så det slutade med att jag åkte med dem på efterfest. Det var kul men det blev kanske lite för mycket där i slutet, så på vägen upp från att ha ledit cykeln hem och låst in den i förrådet och kommit upp i lägenheten hade jag lyckats tappa både kortficka och mobil, kortfickan låg utanför förrådsdörren och mobilen hade en granne hittat. Lite skamligt sådär.

Sedan när lördagen kom så mådde jag som jag förtjänade. Blev väckt av att micke ringde på dörren och ville byta tillbaka filmkameran mot 2 förråd med datorprylar. Jag tyckte det lät bra så gick med på det. Det var av micke jag fick reda på att grannen hade mobilen så gick ner och fick den mot beskrivning. Sedan var det till att må dåligt halva dan, är nog första gången jag spyr på grund av bakfylla. Då vet man att det var för mycket. Men det blev lite bättre när jag tömt vätskan från samma håll den kom in. Senare på kvällen kom nicklas och vi kollade lite film, åt (som fick mig att känna mig mänsklig igen), spelade lite tvspel och kollade en till film. Typisk killkväll på bakfyllan var skönt det.

Söndagen var lättare att överleva men sov rätt länge. Gick upp och fixade lite i lägenheten sen gick jag, nicklas, petra och larsson på nya arkiv-x filmen på bio. Den var bra men kändes rätt mycket som ett helt vanligt avsnitt. Sen åkte vi till nicklas och åt blåbärspaj.

Sen började arbetsveckan igen. Hade gärna tagit ett par dagar till helg, men var nog inte värd mer helg efter fredagens strapatser. På lunchrasterna, eftermiddagsfikorna och ett par timmar efter jobbet både idag och igår så har jag hållt på att pimpa damtralla, har plockat isär, maskerat upp,  slipat all färg, grundat och målat en gammal damtralla som vi hade. Pimpar den åt carro på jobbet och den kommer bli riktigt nice när den är klar i svart och guld med vissa vita inslag. Försöker hålla den rätt tradiotionell i stilen men ändå få den att se ny ut. Har bara en bild än så länge på den, och det är framgaffeln. Har lite hur den såg ut innan också men bara detaljerna så jag ska kunna göra liknande.

Före



Just nu


(12) Nya bilder

Idag har jag röjt undan lite och satt upp lite grejjer på väggen (2 saker). Sen har jag diskat som vanligt.

Satte upp brädan på väggen. Det blev riktigt bra, kändes som jag på nått sätt.



Sen satte jag upp gobelängen jag hittade på jobbet. Valde att ha den över sängen istället för hallen. Vilket jag tror var ett bra beslut (vet att det ser tomt ut med bara en kudde men har inte hittat det matchande örngottet)


Elva

Japp nu har jag bott här elva dagar. Känner att jag snart måste lyckas få iordning på saker så man inte fastnar med att det ser ut som det gör, men det så skönt att bara slappna av ett tag när man kommer hem sen fastnar man lätt framför tv eller dator. Får kanske göra en punktlista och skriva när jag ska göra allt och följa den.

hoppar över 9onde och går direkt på 10e dagen

igår hände det inte speciellt mycket så skrev inte något om det. Inte för att det har varit så mycket mer idag men jag kan iallafall tipsa folk om att inte ha shorts och cykla på en skärmlös cykel när det regnar... det blir rätt blött faktist.

Håller fortfarande på att försöka få iordning allt i köksskåpen. Är svårt att hitta ett väl fungerande system som man är nöjd med. Kommer antagligen flytta omkring saker mer än 1 gång. Har iaf massa fina saker jag fått från morfar nu. Kan fota skåpen när jag fått in lite saker i dem.

Gjorde en god maträtt idag också som jag chansade mig fram till. Först gjorde jag ett par portioner couscous som jag kryddade med en couscous krydda från tunisien (var riktigt god krydda). Sen funderade jag på vad jag skulle ha till det. Jag hade tinat köttfärs och ville ha det men kände att det nog skulle bli lite torrt att bara hälla i. Men jag stekte på köttfärsen och sedan tog jag lite av den starkare aivar relichen  (typ paprikakräm/klegg) jag hade i kylen och slängde i stekpannan bland köttfärsen. Det blev rätt klumpigt och krämigt så för att spä ut det lite hade jag i en skvätt vispgrädde och vips blev det en sås av det hela. Måste säga att det blev jättegott, fick tvinga mig själv att inte ta mera så jag skulle ha över till matlåda.

Trots min långa förklaring så är det en rätt enkel och god grej att laga.

8 e dagen vilket betyder...

...att jag bott här i över en vecka. riktigt skönt faktist. Här kommer jag trivas känns det som, har inte varit så aktiv och fixat nått i helgen mer än lite disk från morfar, får bli ändring på det i veckan, måste skaffa lister golvsocklar. Hittade billiga lister på bauhaus där man kan dra kablar bakom, blir dem i vardagsrummet iaf.

dag7

Idag blev det lite att ta det lugnt hela dagen för att senare gå på kräftskiva hos micke. Var gött som bara den, har inte varit på kräftskiva på ett tag nu faktist. Bytte bort mitt xbox och 500 kr mot en DVkamera och en fatboybas också när jag ändå var där tyckte det var ett bra byte. Nu får man börja filma lite då ;) Youtube nästa


dag 6 och början på 1a helgen i lägenheten

Så har den då börjat min första hela helg i lägenheten. Vad skam man hitta på nu när man väl kan bjuda hem folk och sitta och ha det trevligt. Får fundera lite om man ska städa, göra lite mat och ta hit någon/några gäster på en liten lätt middag. Blir iaf några öl ikväll i vad jag hoppas gott sällskap.

RSS 2.0