(95) Nu skriver jag en till vad det nu är man ska kalla det... kallar det lång text

Idag så var det dags för mig att sluta lite tidagare efter massa missade raster och övertid så jag slutade strax efter ett. Hade kört lastbil hela dagen men kunde inte ställa in den eftersom det stod annat parkerat där lastbilen skulle stå. Så jag tänkte att då kan jag lika gärna köra den på plats när jag har gymmat.

Tänkt och gjort så gymmade jag, stretchade och tog mig ett par mackor och två bananer efter träningen. Då märkte jag att klockan börjat närma sig fyra redan och då börjar folk dra sig hemåt och då larmar de på inhängnaden där lastbilen ska stå. Så jag bytte om, slängde upp cyckeln på lastbilen och åkte iväg. Grinden var låst men olarmad så jag parkerade. När jag lagom hade tagit ur cykeln och systembolagskassen jag hade köpt när jag lånade nicklas bil hör jag hur nån börjar stänga grindarna. Jag springer ut så jag ser grinden och ropar att jag inte vill bli inlåst.

De båda som står vid grinden tittar upp och jag känner direkt den där konstiga känslan man känner när någon kollar konstigt på en. Då kommer jag på hur jag ser ut; tunna byxor, stora skor, rätt stor jacka, en sliten damtralla i ena handen och en systemetkasse med några öl i andra handen. Jag kan nästan sätta pengar på att de trodde jag var nån som varit inne och rotat bland grejjerna där inne eller något. Men när jag kom lite närmre kände de igen mig, men kände ändå den konstiga känslan att de gav mig en stämpel.

Det som hände mig var ingen stor grej men i tokkall, snöslaskande motvind så kom jag att tänka på en sak som hände mig i somras också på jobbet. Det var en sak som verkligen visar vissa människors fördomar och även mina egna. Självklart har man fördomar men i detta fallet så ledde de fördomarna till grymhet och omänsklighet.

Det var en vecka då det var rätt så varmt och vår stora gräsklippare var trasig, så jag satt på en av jobbets små åkgräsklippare och klippte lite. Minns att klockan var strax före två och jag längtade till rasten. Tror att det var en fredag också så man var lagom avslappnad och hade nästan börjat komma in i helgrytmen.

Jag hade inte så mycket kvar att klippa av gräsmattan som låg på en liten upphöjnad, när jag såg att en man hade ramlat på parkeringen ett par hundra meter bort. Jag såg att folk var i närheten så jag tänker att de nog hjälper honom upp. Jag vänder ryggen till och klipper lite mer. När jag kommer tillbaka ett tiotal sekunder senare så ser jag att ingen hjälpt honom upp och han fortfarande ligger där, då tittar jag lite extra och ser att det ligger en systembolagskasse brevid honom. Då tänker jag att han förmodligen är full och har ramlat. Så jag tar och klipper klart mattan, vilket tar nån minut. Under tiden har jag sett folk gå och cykla förbi, ja tillochmed såg jag en sjuksköterska låsa upp sin cykel sen cykla förbi , trots att han ligger mitt på parkeringen.

När jag klippt klart mattan så tänker jag att ska ingen hjälpa honom bort därifrån så jag åker dit och ska hjälpa honom. Jag åker fram med gräsklipparen till honom och frågar om han behöver hjälp upp. Då svara han att han har ramlat. Jag hoppar av och försöker hjälpa honom på benen, han väger rätt mycket så det är svårt för mig. När jag hållit på en liten stund så kommer det fram en engelsman och frågar om jag behöver hjälp. Jag tackar och tar emot hans hjälp och vi lyfter upp honom.

När han väl är på benen ser jag efter om han gjort sig illa någonstans. Det hade han eftersom han hade kortärmad skjorta så hade han skrapat upp armarna rätt bra på asfalten och han hade blodat ner skjortan en massa. Men han verkade inte så bekymrad över det utan var glad att komma på benen. Då börjar engesmannen att plocka iordning hans grejjer som han tappat i fallet. Bland annat så lyfter han upp systembolagskassen han hade tappat, jag förväntar mig ett klir men istället när han lyfter påsen i bara ena handtaget så rullar det ut en banan och en mandarin.

Då känner jag att jag får en liten chock nästan av alla frågor som kommer i huvudet på mig; Är han inte en fullgubbe? Hur har jag behandlat denna stackare? Hur har andra behandlat honom? Hur länge har han legat utan att nån hjälpt honom på benen? Jag började nästan gråta lite inom mig, se mig som konstig nu, för nånstans i mig så ser jag färsk frukt som en gullig sak. Jag tycker det är så sött och ser så mysigt ut när folk sitter och skalar frukt. Det blir en konstig känslostorm i mig iallafall.

När engelsmannen stoppat i frukten i påsen och gett honom den så frågar mannen som ramlat om vi sett hans bilnycklar. Jag kollade mig lite runt i förvirringen som pågick i mitt huvud och såg ett par bilnycklar på marken. Jag tar upp dem och ger dem till honom samtidigt som han förklarar att han har haft lite problem med balansen efter att han opererats. Känslostormen i mig växer ännu mer och jag känner mig bara ond som inte åkte och hjälpte honom direkt.

Men nu verkade det iallafall bra med honom och vi erbjöd honom att få gå stödd av nån av oss på väg till bilen, men han avböjde flera gånger. Var nog hans manliga stolthet som kom in där. Antagligen var det samma stolthet som gjort att han inte ropade på hjälp heller.

Men det här tillfället är ett så tydligt tecken på vad fördomar kan ha för faror. Tänk om han hade fått en hjärtinfarkt, eller en stroke eller något i den stilen och folk på ett sjukhus bara går förbi. Sen dagen efter blir det rubrikerFolk blir uppmärksamma på deras fördomar men efter ett par dagar så är han bortglömd av allmänheten och efter ett par veckor så går de tillbaka in i sina gamla fördomsmönster igen.

Visst, det är mänskligt att ha fördomar. Men även om man dömmer en person så är den ändå värd en chans. Man måste våga ta kontakt med den farliga, konstiga, udda, fula, snygga, smarta, dumma, coola eller vad den nu är. Man måste våga det för annars får man aldrig veta vem personen är. Så även om man dömmer en person så ge dem ett försök att bevisa att du hade fel.

(94) Helt slut

Idag har jag varit/blivit helt slut. Känner mig helt utpumpad och kraftlös (bieffekter efter hård träning med bristfällig mat?). Började jobbet som vanligt vid sex på morgonen. Sen hade jag ingen rast förrens klockan var halv ett då jag hade köpt en äcklig pasta som jag tvingade i mig på typ en halvtimmes lunchrast.

Sen kom beskedet om att det skulle komma blötsnö inatt (vilket det gör just nu) och vi var tvungna att koppla på sandspridare och snöplog på traktorerna. Så då blev det ett par timmar till jobb utan rast och lite extra övertid. Kände mig matt redan efter det. Sen var det dags att böörja mippla med kostymerna igen och jag blir bara segare och segare hela tiden känner jag. Men dräkten är så gott som klar nu tack vare nicklas mamma. Hade nog behövt sitta ett tag till om jag skulle hålla på.

Men nu är jag så trött så jag ska nog sova redan nu! Godnatt

(93) Viljan finns otroligt nog

Förut har jag aldrig varit sugen på att gymma, men nu har helt plötsligt suget kommit. Hela dagen igår var jag sugen att gymma igen och hela dagen idag. Är rätt skönt att få de där timmarna för sig själv där man inte behöver fundera på så mycket annat än hur tungt det är och hur det känns i musklerna.

Idag tränade jag i nästan två timmar och det kändes inte alls långt. Sen har jag börjat förbereda min halloweenfest utstyrsel. Kommer bli kanonbra tror jag, kan inte avslöja vad det ska bli men ska lägga upp bilder på söndag eller nått.

Hinner inte skriva mycket mer för nu ska jag gå på arn på bio, den här gången blir det nog äntligen av.

(91) Projekt dumpa magen och bygg kroppen påbörjat

Nu har jag äntligen blivit frisk nog att börja träna. Den här gången ska jag göra det på allvar, börjar bli lite fet. Mycket är nog på grund utav att jag får i mig för mycket kolhydrater (pasta, ris, couscous, öl m.m) innan jag går och lägger mig om kvällarna.

Tänkte samtidigt som jag påbörjar träningen så tänkte jag göra ett litet projekt på skoj för att göra det lite roligare och för att peppa mig att fortsätta. Det går ut på att jag varje gång jag tränat, ställer upp kameran på samma sätt, med samma inställningar (så gott det går), ställer mig på ungefär samma ställe, utan att spänna mig och tar bild på mig själv. Kommer inte lägga upp mer än första bilden på bloggen dock, för kan bli tröttsamt för er att se mig annars. Men sen om några månader när jag känner att jag kan se lite resultat så kommer jag att klippa ihop en film där man ser hur jag utvecklats. Den filmen kommer jag lägga ut.

Här är iallafall mina bilder efter första träningen. Mobba mig inte bara för då kommer jag bli ledsen och då vill jag kanske inte fortsätta längre.Jag vill minst ha tillbaka den här kroppen som jag hade strax efter lumpen


(90) Snart 100 dagar sen jag flyttade in

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag kan fira 100 dagar i lägenheten. Börjar komma till ro i den men har fortfarande massa kvar att göra. Nu har jag iallafall fått in 2 mattor vilket har gett lite mer värme i lägenheten.

Helgen har gått för fort som vanligt. I fredags blev det after work och nicklas drog ett trick där öl var involverat som jag dragit för ett par år sen på olearys. Går inte in mer på detaljer. Det var jag nicklas och jochen som var ut iallafall och jag och jochen dansade tillochmed på scen (händer inte ofta att jag dansar alls).

Sen igår så gick vi tre på stan och först åt pizzafrukost vid halv 2 och sen gick vi på stan där jochen shoppade loss ordentligt (och fick en gratis tröja tack vare en kassörs misstag). Själv köpte jag ett par nya jeans (levis 505) och 5 par strumpor. Efter stan hämtade vi upp anders och rockband, åkte och hyre 2 filmer och åkte hem och spelade lite tills malin anslöt. Sen kollade vi på en film, spelade lite igen och kollade på andra filmen.

Idag har jag bara städat och tagit det lugnt.

(87) Jaha då hade man fyllt år

Nu var man då ett år äldre än för 2 dagar sen. Hade födelsedagsfirande igår det var därför jag inte skrev något. Det blev sent innan alla kom härifrån. Men det var mysigt och vi åt crepés som mamma och jag fixat det mesta med i tisdags (jag är bra på att steka pannkakor med osthyvel). Sen bidde det blåbärspaj till efterrätt och pratade hela kvällen.

Skrev i måndas att jag fått en present redan då. Det var en sängram. Den blev jag jättenöjd med, den är stabil, snygg och stilren. Men kan ta ett tag innan jag slutar slå i tårna i den (ek är hårt) efter att varit van att ha sängbenen innanför kanten.Sen fick jag lite annat smått och gott också
3 st tavlor med Andy warhols kända verk på Marilyn Monroe och en tavla med Andy själv på
äggklocka som ser ut som en våg
vitlökspress
nyckelring
ballonger med mitt namn på
möbeltassar
presentkort på ikea
kortspel som heter 'Hur fan visste du det'
3 böcker hjärnkoll, en wokkokbok och en muffinsbok
torkställning
och en temporär klädhängare till hallen

(85)Jobbigt stressigt

Har börjat dra ihop sig till födelsedag nu och jag känner som att jag inte fixat tillräckligt för att ta emot nå folk här hemma än. Stökigt och halvgjorda saker ser inte bra ut och jag skäms. Men nu måste jag fortsätta plocka undan.

Första presenten hämtad och ett bloggtips för geeks

Idag har jag varit och hämtat en lite tidig födelsedagspresent. Men ska inte avslöja vad det är idag tänkte jag bara för att jag inte får nån bra bild av den idag. Ville bara säga att jag har fått den och den är jättebra (tack mamma och morfar)

Sen hittade jag en blogg idag när jag satt och letade lite på geekiga saker. En väldigt geekig blogg (alltid kul) som har hela baletten med nördmusik, nördkonst, nördkonventions och allt nördigt mellan himmel och jord. Den är nästan lika beroendeframkallande som modblog.
http://www.geekologie.com/

(84) Kunde inte somna så gjorde lite prylar

Kunde inte somna så jag valde att göra lite förslag på vad man kan göra för nytt motiv på guitar hero gitarren. Blev 9 stycken som varierar rätt mycket. Vissa kan man måla andra får man skaffa dekalfilm för. Vilken är snyggast?

Den här har jag gjort själv


den här matchar min snowboard


Den här hittade jag i nått tatueringsarkiv jag hade på datorn, det är mer iden med ett skepp än just den bilden


Världsnaturpandan


En enkel 8ball


Mest för att testa hur det skulle se ut


Lite harlequinnit och psykadeliskt


klassisk synvilla


en psykadelisk synvilla

(83) Guitar hero Johannes

Nu har jag skaffat guitar hero, jag vet att både rockband och guitar hero world tour har kommit redan men köpte guitar hero aerosmith till ps3 för bara 300 kr inklusive gitarr på ica maxi så det var inte så blodigt. Så nu ska jag bli en guitar hero.

(82) Herman Lindqvist överraskade

Igår var en rätt misslyckad kväll i min mening. Var på krogen med Nicklas och Jochen. Men tröttnade såpass på allt vad krogen hette så jag bara drog bara hem. Är rätt långt att gå hem när man inte har nån att prata med. Men nog om den fredagen.

Imorse vaknade jag av att telefonen ringde vid tio på morgonen, det var mamma som ringde och kollade så jag var hemma och så eftersom jag lovat att följa med henne till en föreläsning som Finlandssvenska föreningen i västerås höll i. Jag var lite trött och kände mig inte så jättepigg på att lyssna på en föreläsning i flera timmar, men jag hade lovat henne och har man lovat något så ska man göra det.

Så vi bestämde lite tider och så och att hon skulle ringa igen lite senare. Jag tänkte först somna om men valde att titta lite tvserier istället och kollade ett par avsnitt tills det ringde igen och då sa hon att de skulle åka hemmifrån klockan halv två. Så jag ställde min klocka på ringning 20 över så jag skulle slippa tänka på tiden. Ungefär kvart över så ringer hon och säger att de är på väg, då blir jag lite irriterad efterssom det var tidigare än jag trott och jag blev tvungen att stressa och skippa att äta nått och borsta tänderna.

De hämtar upp en irriterad johannes som inte var så pigg och pratglad. Sen åker vi och släpper av pappa och syster vid folkracebanan där de skulle ha nån fest eller nått. Sen åker jag och mamma till stan, har lite problem att hitta parkering nära där föreläsningen hölls men hittade ett par hundra meter bort. Vi tar oss in i tid och sätter oss på plats och jag funderar på hur jag ska klara av att hålla mig vaken hela föreläsningen. Men så kommer dagens föreläsare Herman Lindqvist igång och berättar om finska kriget och efter bara några minuter är jag helt fast. Det var riktigt kul och spännande att höra om allt som hände under det kriget, vilket var väldigt mycket och väldigt färgstarkt (skulle passa tokbra som en dramatiserad tvserie med många spännande karaktärer och händelser).

Sen i slutet berättade herman massa roliga saker han varit med om i sin nära relation till kungafamiljen. Om hur viktoria gjort en parodi på hej baberibas parodi på henne och hur kungen fått vladimir putin att brista i gapskratt. Det var riktigt skoj att höra om det också. Så de nästan tre timmarna vi var där försvann i ett nafs och dagen blev riktigt bra.

Efter att han pratat klart köpte vi boken och fick den dedikerad till familjen. Sen skjutsade jag hem mamma och stannade kvar och mös lite med kissen (hon är väldigt kelig och jamig just nu för hon löper) och vi åt pizza. Sen åkte jag hem och nu sitter jag här och ska kolla lite på tvserier igen och bara ta det lugnt för mig själv.


(80) Bra dag att gå på bio...

... svaret är nej. Jag och nicklas tänkte utnyttja en 60kronors rabattkupong jag hade fått av mamma så vi valde en film och åkte dit. Sen när det kanske var 20 minuter kvar av filmen (mirrors) och mitt uppe i den läskiga biten när man helt plötsligt hör en röst på svenska när det rör sig i spegeln. Jag trodde först att de tabbat sig med ljudspåret eller nått, men så var det inte utan det var ju såklart brandlarmet som hade valt att gå... Så det var ju bara att skaka liv i apostlahästarna och knata ut därifrån lite mer förvirrad än vanligt. Sen ställde vi oss utanför ingången till bion och väntade på ifall det skulle hända något.

Det hände inte mycket de första minutrarna. Vi var första salongen ut (vi var kanske 14 pers i vår salong) och det kom nog nån småsalong efter oss också, men det dröjde ett bra tag innan stora salongerna tittade fram (så seriöst tar man brandlarm). Sen strax efter de kommit ut så kom brandbilen och de kunde stänga av larmet som stod och ringde. Tror att det var röklarm från jensens böfhaus som ligger intill bion. Sen väntade vi ett tag till och sen kom personalen och släppte in alla igen (de sa inget var man skulle de bara släppte in) sen efter ett tag när ett antal dragit sig ner mot salongerna igen så säger de att vi ska få ersättningsbiljetter.

Så jag och nicklas hämtar varsin biljett och rör oss ner mot salongerna dit de flesta rörde sig. Där inne rullade eftertexterna för fullt och vi slog oss ner eftersom vissa sa att de skulle dra tillbaka filmerna så man kunde se slutet. Så vi satt i salongen ett antal minuter (vissa hade gått men det var 8 kvar iallafall). När vi suttit där ett tag och två valt att sluta vänta så börjar man höra röster utanför dörren och en biografvaktmästare tittar in och säger 'Det går tyvärr inte att dra tillbaka filmen så ni måste gå'. Men vatusan kunde de inte sagt det direkt. Nä vi skulle sitta där och slösa tid på att titta på en tom bioduk i väntan på ingenting.

Så jag och nicklas tänkte mjölka ut lite biljetter på situationen imorgon. Kanske kan få några till iaf eftersom man inte fick se klart sin film och man fått vänta osv. Men nu ska jag sova och hoppas på att min feber går ner till imorgon.

(79) Cykeln klar

Ett projekt mindre. Rätt skönt faktist, saker som går sakta för mig gnager mig ordentligt. När man kan jobba med det så är det ingen fara då kan jag jobba hur hårt som helst men såfort det blir ett stando har jag en tendens att fastna där.

Men såhär blev iallafall cykeln efter att varit ett vrak. Jag har plockat isär hela och slipat ner den och sen målat och byggt upp den igen. Så den är nu en riktig kanoncykel med unika detaljer på. Totalt har kostnaden för cykeln kommit strax över 1000 kr. Skriver en ungefärlig prislista kan inget exakt i huvudet men kollar upp det jag kan på nätet.

Färg: 10 burkar * 39 kr = 390 kr
Sadel: 129 kr
Handtag: 29 kr
Kjolskydd: 39 kr
Ringklocka: 19 kr
Lås: 29.90 kr
Cykelstöd: 49 kr
Baklyse: 19 kr
Däck: 300 kr
Slang: 100 kr
Totalt: 1103,9

Så för ungefär 1100 kr och lite hårt arbete kan man få laga upp en gammal damtralla till att bli en riktig höjdarcykel

  
  

Sen passade jag på att meka lite med min pärla petronella också. Hon ser inte mycket ut för världen men hon är en fin cykel ändå. Utsidan är faktist inte allt(78) Cykelprojekt nästintill klart

För länge sen berättade jag och visade bilder på en cykel jag höll på att renovera åt en av våra sommarjobbare. Idag gjorde jag i princip klart den med lite nya detaljer. Det enda som saknas nu är att välja däck. Just nu sitter det svarta på men det tycker inte jag passar på en cykel med svarta skärmar då det blir för mycket svart och känns oexklusivt på något sätt. Så ska ta dit min cykel imorgon och slänga över mina whitewalldäck för att se om den blir snyggare och tänkte även ta med kameran så jag kan fota min skapelse. Så mer om det imorgon.

Känns som huvudet är helt tungt av snor och har huvudvärk på det så tror nog även att jag har en ny förkylning på G. Men ska försöka pressa bort den med te och c-vitamin.

(77) Slutet på en rätt lugn helg

Har varit en rätt lugn helg där jag typ bara varit hemma. Förutom igår när jag hämtade min kisse Tilda och körde henne till mina föräldrar som ett temporärt boende tills jag fått lite mer ordning i lägenheten (vill inte att hon ska sticka sig på sågar och grejjer). Men hon verkade trivas hemma hos dem också. Försökte få lite bra bilder på henne men hon är inte en van modell precis eftersom hon springer omkring nästan hela tiden (hon ville ju kolla runt och se var hon hamnat).Vi stannade hos förädrarna och åt middag sen åkte jag, nicklas, unni och syrran hem till mig, tog nån grogg och tog det lugnt. Alla tre sov kvar så har fått ett nytt rekord på antalet personer som sovit över samtidigt. Lyckades få snygga bilder på Unni och Nicklas


(75) Designen börjar ta form

Nu börjar jag få lite rätsida på saker i designen. Nu är det bara botten kvar i det. Lär mig rätt bra om css av att fixa med bloggdesignen. Men det är lite klurigt.

Äntligen fredag igen. Ikväll blir det bio med familjen ska bli kul. Efter det blir det nog en bit mat. Sen vet jag inte om det händer så mycket mer.

För de som läst bloggen från mobilen och stör sig på nya designen så kan jag tipsa om att läsa RSSen istället.

Fantasilös just nu så blir inte så mycket mer text. Ha en bra helg allihop!

Ny design

Håller på att jobba lite med en ny design som ni säkert ser, kunde dock inget css från början så måste testa lite saker så det kan hända att saker inte sitter där de ska. Om det är så så kan ni ju kommentera och skriva vad det är.

Målet är att det i slutändan ska se ut såhär

(74) Lite smågrejs fixat

Idag har jag tagit tag i lite saker i lägenheten igen. Har varit lite dålig på det senaste veckan. Har varit lite lat av mig. Men idag har jag iallafall fixat så att vardagsrumsbordet är rakt, stabilt och skonsamt mot golvet. Jag har även fixat strykbrädan för att den också ska vara skonsam mot golvet (små metallrör rakt ner i parkett är inte så jättebra när man pressar med strykjärnet).

Sen tänkte jag börja sätta dörrfoder i sovrummet men det blev ingenting av med det eftersom jag åkte och handlade med mamma och pappa. Trodde jag hade slut på ägg så köpte ett 12 pack... dumt gjort eftersom jag hade ett 10-pack hemma. Så man kanske ska göra lite omelett ikväll eller nått.

Så tråkigt med inlägg utan bilder så jag fotade liteSatt även och lyssnade lite på Per-Arnes Gangster hiphop vs. dansband så härmar korven och slänger upp en låt också


här finns fler per-arnezlåtar http://www.box.net/shared/g41bqndijn

(73) Oj då

Vaknade precis... det var inte så planerat faktist. Jag som hade endel att göra tänkte jag ju. Jag skulle ju diska, sätta upp gardiner, städa och massa annat småjoppel. Men kom från jobbet satte på ett avsnitt av fringe och sedan sen blev ögonlocken för tunga och jag somnade. Det är så man skjuter uppgifter framför sig.

Tänkte precis skriva att jag skulle göra mat tills imorgon men kom på att jag inte alls behöver det eftersom jag ska på gräsklippar-show på jobbet, och där bjuder de på lunch. Visst låter det fantastiskt; En hel förmiddag dedikerad till gräsklippare och små trädgårdsmaskiner. Skönt att komma iväg lite från de gamla vanliga sysslorna.

Hann innan jag somnade boka biljetter till nya filmen rallybrudar på fredag. Ska gå med familjen eftersom mamma och pappa hållt på med rally och grejjer. Ska bli kul. Nä nu ska jag göra en lätt kvällsmat innan klockan blir allt för sent

(72) OMG jag har gjort något med bilen...

... för första gången sen jag vet inte när. Jag har varit himla oaktiv vad gäller den där bilen fast jag gillar den så mycket. Ni som inte vet vad jag snackar om så är det min trogna Saab 900 Aero som är ett hopplock av de saker Saab gjorde rätt med den bilen. Chassiet är från 88ans årsmodell, motorn har jag för mig kommer från 85, karossen är från 86, växellådan är från en saab 99 från 78 och sen är det lite nya delar som jag har köpt för nått år sen.

Men det jag gjorde var inte så mycket men ändå var det en sak som låg som en stoppkloss för hela bromssystemet och för att komma igång lite igen. Jag hade nämligen lyckats dra av 2 st luftningsnipplar på bromsoken, inge roligt då det inte såg ut att ha varit någon luftning där sen bilen monterades, och försöka få bort ett par billiga aluminiumnipplar från ett rostigt bromssystem var lättare sagt än gjort. Men lyckades tillslut med hjälp av borr, insexnycklar, slipmaskin,  gängtappar, hammare, våld och olja. Så nu kanske man kan komma igång med det där igen (om vi nu får behålla garaget med tanke på alla griniga som bor i närheten och inte låter oss jobba när vi vill bara för att det låter igenom väggarna ibland).

Lägger upp lite bilder på bilen så får ni se

Här är bilen


Här är motorn jag "håller på" (var ett tag sen jag tog en paus i just den biten) att renovera


Här är den nya turbon


Här är den största summan jag någonsin fått ihop till på ica (synd att man inte hade ica-kundkort)
Det var för turbo, bromsskivor, bromsbelägg, dumpventil, damasker och lite annat smått som behövdes till bilen (egentligen skulle det på ett par tusen till för 3'' avgassystem men det hade de missat i leveransen så det kom separat).

(71) Mitt liv är en tävling...

... med mig själv som värsta motståndare. Jag har märkt att jag alltid strävar efter att vara bättre än alla i nästan allt jag gör. Jag gör om saker till en tävling där jag alltid vill säkra segern ordentligt. Allt jag gör vill jag ska bli perfekt och söker jag beröm för. Jag har märkt att jag alltid gått efter samma tes som Ricky Bobby i filmen 'Talladega nights- the ballad of Ricky Bobby" nämligen "If you aint first your last" då jag har så svårt att nöja mig när jag vet att någon är bättre än mig.

Jag vill inte vara annat än bäst i allt jag ger mig in på, vilket gör att jag gör mig själv till den största motståndaren då jag pressar mig själv för hårt. Jag strävar alltid efter att glänsa eftersom jag vet att jag mår bra av att ha gett allt och blivit bäst. Men jag vill ändå inte stå i centrum och vara en stjärna utan jag vill vara en förebild till folk att se upp till. Jag vill att folk ska vara stolta över mig och se mig som lyckad.

Men all den strävan mot att bara bli bättre och bättre ökar bara förväntningarna folk har på mig. Det är alltid första berömmet som känns bäst, sen känns det som folk tar det mer och mer för givet att jag ska överprestera och då blir det vardag. Jag känner att jag just nu försöker skriva för att få er att kommentera och tycka jag är bra så jag tänker inte älta mer i det här ämnet (och skriva om, skriva till, rätta ord, fixa till tveksamma meningar, ta bort upprepningar med mera) så därför bryter jag  här.


(70) Faller för grupptryck

Nu har jag fallit för grupptrycket av gemenskapen hos ett av världens största digitala nätverk och skaffat facebook. Så nu har jag setat och letat folk jag känner där och det är rätt många faktist.

Är hos nicklas och slöar just nu så skriver inte nått så långt inlägg

(69)Lat dag

Idag har det varít enlugn dag,blev krogen igår och där blev det lite öl. Så var lite seg imorse. Jag vaknade vid 10 tiden hos nicklas och vi tittade lite på tv. Efter att kollat på tv till klockan ett så somnade båda två och sov till kl 18. Så nu sitter jag, nicklas och johan ljungström och tar det lite lugnt och ska väl ut och ta nån öl på skybar.

Nu ska jag äta korvsoppa.

(68) Äntligen helg igen

Nu är det äntligen helg igen! Sköntsköntskönt. Fick gå tidigare från jobbet eftersom jag jobbat över lite och skippat några raster. Så kan slappna av lite innan vi ska ut och fira sandra ikväll. Tänkte passa på att lyssna på de som sjöng igår på idol då jag och mia tittade på arn istället för att kolla på det.

Var rätt svårt att se arn seriöst, dels för att det var svenska, dels för att jag hade sett halva redan och dels för att mia satt och sa massa roliga saker (tror ordet juffsa kom upp över 50 gånger under filmen).

Fått ny blixt till kameran

Tänkte i förra inlägget att en bild säger mer än 1000 ord så skrev inte så mycket i det. Men fick iaf testresultatet från mensatestet jag gjorde. Alla frågor jag svarade på fick jag rätt på, synd att jag missberäknade tiden när jag hoppade tillbaka till de jag hade missat första gången annars kanske jag hade fått full pott.

Fick även min nya blixt till kameran idag, en likadan som förut. Det är en riktigt bra blixt faktist.

Imorgon är det fredag. Äntligen, jag har väntat en vecka på att det ska bli fredag igen. Ska ut och fira sandra på jobbet som fyller år. Ska bli spännande för hon är kompis med en tjej som jag och nicklas hängde med när vi var mindre. Hon verkar inte komma ihåg mig dock (ovanligt? nej). Jag gjorde nog inte så gott intryck när jag var mindre har alltid varit lite för feg.

(67) Woho! Jag är smart


(66) Nya kläder

Nu var det ett tag sen jag köpte nya kläder så tänkte jag skulle unna mig nått denna månad. Det blev en fodrad tjocktröjja och en t-shirt. Gjorde som vanligt och beställde från nätet när jag köpte dem. Har börjat lära mig hur man ska ta storlekar osv. Köpte från boardstores nya butik med kläder.

T-shirten blev en clockworkorange spoof där de bytt alex ansikte mot en döskalle


Tjocktröjjan blev en heltryckt tröjja med olika motiv. Med på köpet kom också ett par najsiga 90-tals glajjor.Blir inga kanonbilder... saknar blixten. Men den kommer nog imorgon

RSS 2.0