(124) Bloggtorka

Har verkligen för lite att blogga om just nu känner jag, gör inte mycket om dagarna och orkar knappt logga in i bloggen. Men har iaf varit på kryssning till åland, det var iaf något. Det var rätt kul men kändes så kort med bara en 24a timmars. Men utnyttjade taxfreen iaf. Blev nästan lika mycket som förra gången. Ska väl fota det om jag orkar packa upp det nån gång.

Sen resten av veckan har jag inte gjort annat än att jobbat och kollat tvserier känns det som. Har hittat en kul bildbehandlingsteknik iaf. Den gör så att det på bilden ser ut att vara jättelitet som leksaker. Gjorde 2 egna och hittade en grym film.
Metal Heart from Keith Loutit on Vimeo.

(118) Hjälp! Julen börjar smyga sig på

Här sitter man i sin egen lilla bubbla och tänker på att skapa världsfred och bota alla världens sjukdomar när man plötsligt kollar i kalendern och det är 24 november!!! Bara en månad kvar till julafton! Vad tiden bara flyger iväg. Tyckte ju att jag just flyttade in och det var sommar och nu när jag kommer ur min tidskoma så märker jag att det är snöstorm och snart julafton! Vem har varit framme och ändrat hastighet på tiden?!

Lagom stressad som man redan är ska man nu in i julstressen. Köpa julklappar, julpynta, köpa julklappar, skaffa gran(?), köpa julklappar, planera julhelg, köpa julklappar, köpa glögg, köpa julklappar, julpynta bloggen, köpa julklappar, julpynta forumen och inte att förglömmas köpa julklappar! Hur ska jag få tiden att räcka till, jag hinner ju inte ens komma hem och sätta mig vid datorn innan klockan är kväll.

Paniiik! Får köpa taxfreesprit i helgen till alla som ska ha klappar.

(116) P.I.M.P

Nu har jag återigen varit dålig på att uppdatera. Har slöat till mig lite med bloggen tror jag.

Igår hände det iallafall nått värt att skriva om. Det var Pimps and hoes tema på krogen Konrad (som blev uppmärksammat i tidningen för att det var kvinnoförnedrande). Unni tyckte redan förra veckan att vi skulle gå in helt för det här och det tycker jag nog att vi gjorde. Jag fick rollen som pimp, unni, mia och ulle var hoes och nicklas som kom in lite på efterkälken fick bli livvakt.

Jag beställde lite bling (köpte en klocka, en 4 fingerring, magnetörhängen, ett halsband och grillz) sen åkte vi runt stan och köpte lite allt möjligt som passade in i temat en glansig vinröd skjorta, en röd kavaj (skulle haft en guld men arne hittade den inte), en sån där ali-g 'mössa', ett blingbälte och en gardinstång (som fick bli käpp). Sen lyckades jag även låna till mig en riktigt fet päls av stefan på jobbet, den var lite trasig men det syntes knappt.

Sen för att komma in i känslan och göra en snygg entre så stod vi till att börja med på listan (ingen pimp med värdighet står i kö), sen så kom vi dit i en riktigt fet limo från mälardalens limosin service.

Jag gjorde mig i ordning hemma först, för jag var så nyfiken på hur det skulle bli. Sen vid niosnåret blev jag hämtad av ulle och satt helt påpälsad i bilen, folk tittade lite konstigt på mig redan då. Inte varje dag man ser nån med stora pälsar längre. Vi hämtade upp nicklas och mia, och åkte hem till unni för att de andra skulle göra sig klara. Jag och nicklas satt vid köksbordet och förfestade lite (vi hade knappt några pengar kvar så vi hade inte råd med saker på krogen) medans de andra gjorde sig klara.

         

När vi kom inrullande där så stod det folk i kö som inte fick komma in för att det var fullt. Så det kändes ännu skönare att få gå förbi dem då. Det var knökat där inne och var rätt många utklädda (fast tyckte vi var bäst såklart). Men när det väl kom till röstning var det en skrikröstning som en kille som bytt tröjan mot en bikiniöverdel vann tack vare att de flesta var så fulla och att han hade högljudda kompisar där.

 

(111) Oskrivet på en vecka

Har varit lite trött och slö senaste veckan så har inte orkat skriva något i bloggen. Jag har inte gjort så mycket heller tycker jag. I fredags så spelade syrran och jag guitar hero hela kvällen eftersom hon skjutsade mamma och pappa så åkte hon hit istället för att sitta hemma och tråka.

I lördags kom nicklas, linnea, maria, mia och henke (var bara där en stund) förbi och vi förfestade lite och sjöng singstar och hade det trevligt för att sedan dra vidare (mia fegade ur och åkte hem) till bill och bob. Där satt vi och bara tog det lugnt och jag träffade "mormor" (killen som äger mormors restarurant) men sen var det knappt nån mer man kände igen där.

Sen den här veckan har jag tagit influensa spruta. Det är nog det enda spännande som hänt.

(105) jaha...

Har inte så mycket att skriva idag. Har inte hänt så mycket förutom att jag har diskat och städat lite i köket. Var inte så trevligt där innan. Har varit lite dålig på att plocka undan efter mig senaste veckan. Lagade lite mat också, spagetti och tomatlös köttfärssås. Blev gött. Nu har jag inget mer att skriva så det jag skriver nu är utfyllnad för att inlägget ska se mycket fylligare ut, så att ni som läser inte ska tycka jag är tråkig som inte skiver långt. Så gör en illusion av att det är ett långt inlägg med hjälp av sånt här onödigt som jag skriver nu. Nattinatt sverige var du än är

(104) Missat att skriva på ett par dagar

Har varit en rätt upptagen helg i helgen. I fredags så var jag och nicklas iväg och grattade jochens son max som fyllde 3 förrförra veckan. Vi hade köpt en låda med tre utryckningsfordon (ambulans, polisbil oh brandbil) som blinkade och hade låtande sirener. Dessutom kunde man ha brandbilen som vattenspruta. Men det visade vi inte max för då hade det blivit blött överallt.I lördags så åkte jag och familjen ut till malmabanan och körde lite racing (mamma körde inte). Det var en memorialtävling som var öppen för alla att delta i. Det var lite nervöst i början när man såg alla andra köra. Jag såg nicke som har kört lite folkrace bli slagen av rickard som kör en gång i kvartalet om ens det sen kom danne som en snigel på banan (han slog iallafall en 70 årig tant som var med). Sen efter ett tag var det min tur, var nervös ända fram tills jag satte mig bakom ratten. Då kom lugnet över mig. Jag fick en saab 9000 (all utrustning kvar osv) som lät riktigt mycket och som hade verkat gå ganska dåligt när andra kört den.

Jag fick ställa köra på banan samtidigt som syrran som körde en rallygolf med bur och grejjer. Sen flaggade de iväg mig och då satte det roliga igång. Märkte att det var onödigt med någon annan växel än 1an och 2an rätt tidigt eftersom det var rätt korta raksträckor och rätt mycket kurvor. Kom upp på ställ rätt ofta med den där bilen men är van att fånga upp ställ med framhjulsdrivet så det gick ju bra. Efter ett par kurvor råkar jag slita tag i växelspaken så att knoppen satt i handen på mig, det var lite spännande men jag slängde iväg den och körde med bara metallpinnen som var kvar. Efter 2 varv kommer jag ifatt syrran som startade ett halvt varv efter mig, och hon körde inte snabbare än en annan gör i ett parkeringshus så det var bara att sitta och försöka ta sig om henne, men hon släppte mig inte. Hon låg och tog upp hela vägen och jag ville inte in och tackla på henne efterssom bilarna inte är förstärkta för det. Så jag la mig bakom henne och satt med en hand på ratten och körde igenom resten av banan.

Som tur var fick jag köra igen eftersom hon hejdat mig från att köra en bra tid. Så då var det bara att åka till starten igen. Den här gången var man lite mer vågad när man körde, hastigheterna blev lite högre och ställen lite djupare (tyvärr tappar man tid på att göra ställ men det är så roligt!). Det gick klockrent fram tills efter rakan på sista varvet, då gck jag ut lite långt åt vänster där banan var nästan okörd och där var det lervälling så jag åkte bara raka spåret utan att kunna göra så mycket åt det. Så där åkte jag lite iväg från banan och tappade sekunder. Men kom rätt fort in igen men hade ju tappat all fart så missade nog minst fem sekunder på den avåkningen. Sen precis innan mål så får jag ett återkast och kör rakt över en kon som var till början av målfållan (koner man fällde gav tidstillägg). Men som tur var verkar det som att ingen märkte det. Men kom med rätt god marginal före alla som jag ville vinna över (pappa, syster, nicke, rickard och danne) och det var det viktigaste.'

Sen när vi slutat köra så åkte jag med nicklas så att han äntligen skulle få köpa sig en platt-tv, han fick låna min ett tag när jag bodde hemma och sen dess har han saknat att ha en bra tv. Så han köpte sig en 42'' full-HD plasma.

Sen igår så var det ju fars dag då var vi först och hälsade på morfar, sen åkte vi iväg med familjen och åt på restaurang. Jättemysigt och gott, men blev ju ingen matlåda efter restaurangen så fick gå hungrig idag haha.

Idag har jag bara jobbat och tränat, inget annat så det var inte mycket att skriva om. Ska försöka få syrran att skicka bilderna hon tog när jag körde så jag kan lägga upp dem här.

(100!) Trött jubileum

Då har man bott här i hundra dagar. Har inte alls hunnit/haft råd att fixa allt vad jag planerat. Går lite för sakta tycker jag. Jag måste börja ta tag i det hela.

Idag har det varit en jobbig dag vaknade vid midnatt för att kolla temperaturen ute. Märkte att det var kallt men inte så att det blir jättemycket halka så jag gick och la mig i 3 timmar till. Snoozade ett tag och pallade mig upp till jobbet. Ut och sanda i ett par timmar så inte folk halkar och slår sig på väg till jobbet. Sen la jag mig på soffan och inväntade att de andra skulle komma till jobbet. Runt klockan sex strömmar det in folk och jag orkar inte öppna ögonen riktigt än.

Sen kommer de och väcker mig och snor vår sköna sovsoffa och byter ut den och den andra sovsoffan till ett par fula, obekväma icke sovvänliga väntrumssoffor som inte alls passar in i rummet. Men det är bara jag på det där stället som hellre har enhetlighet än en och annan snygg möbel (jag tyckte inte sofforna var snygga men de andra tyckte tydligen det).

Men jag lyckas i sista stund rädda iallafall en av sofforna (den skönaste) från att åka i containern. Den står nu i verkstadsdelen av kupan och det är väl rätt ok.

Sen fortlöpte dagen med kontorsflytt buffelunch på pizzahut och sen en lååång eftermiddag utan raster och lite övertid. Fett drygt när man är inne på 11 arbetstimmen. Sen när jag kommer tillbaka så glömmer jag först bort var jag ställt cykeln så får vänta en stund extra på att få skjuts till den. Sen när jag är påväg hem, vad händer inte då... Jo cykelkedjan går av precis när jag är påväg över gatan. Jag får hoppa av och leda den över vägen (som tur var kom det inga bilar). Sen så hade jag ett kedjeverktyg i fickan (man vet aldrig när man behöver det). Så jag fipplar och efter ett tiotal minuter har jag fått på kedjan igen och börjat cykla.

Jag kommer kanske femtio meter när kedjan hoppar igen! Då tänkte jag 'Jag orkar inte!'. Så jag har cykeln som en sparkcykel resten av vägen hem, folk tittade lite konstigt på mig men det gick faktist lite snabbare än att leda cykeln. Så nu har båda mina cyklar som jag har hemma gått sönder. Den tredje och bästa står hos Nicklas och dit orkar jag inte gå för att hämta den. När jag kom hem så däckade jag nästan direkt och sov nån timme innan det började ringa massa människor. Så nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå så att jag kan få sova igen.

(99) Sent men har man lovat...

...så får man väl hålla det. Sitter och lägger in bilderna från i lördags på datorn just nu. För er som inte redan tjuvläst tidigare inlägg så kan jag säga att jag inte är Barack Obama bara för jag står med nicklas som jag tror var utklädd till John McCain.

På bilderna kan ni se det gedigna hantverket bakom min fina dräkt.  Nicklas mamma har dock gjort mestadels av det. Men hade nog klarat det själv också som jag har för mig jag skrev tidigare.Sen kommer vi till själva festdelen, vi höll väl på in på sena natten men kl 3 så tröttnade iallafall jag och smet därifrån (är inte så bra på avsked). Så kom jag hem och så ringde nicklas för att säga att han också var på väg. De 10 minutrarna det tog för honom att ta sig hit de minutrarna lyckades jag somna på. Så kände mig jättedum när jag vaknade eftersom han inte kunnat komma in utan fick ta sig hem till sig.

Men han hade fått skjuts hem så det var en liten lättnad iallafall. Sen var vi på bio där på kvällen och såg den nya svenska vampyrfilmen 'Låt den rätta komma in'. När man kom ut från salongen hörde jag flera klaga på att de tyckte den var dålig, kass, värdelös osv men jag tycker faktist att det var en av de bästa svenska filmerna på riktigt länge, samma med nicklas och larson tyckte med den var bra. Men tror det är en film som man antingen hatar eller älskar, flera kanske kommer dit i förhoppning om en skräckfilm. Men det är mer en drama än skräck.

Idag har jag även ägnat mig om vardagslyx i köket igen. Jag kom först på tanken att steka på några biffar som jag köpte i söndags. Sen började jag leta efter nått att ha till. Hade inget passande så jag fick idén att försöka göra egna kroketter av pulvermos. Så letade upp på ett ungefär hur man gjorde kroketter och sen gjorde jag liknande fast med pulvermos och utan ströbröd. Då kom jag på att om jag ska ha kroketter kan jag ju inte bara ha en plan köttbit så jag gjorde en egen whiskey och hickorymarinad till köttet. Sen så skulle jag börja med kroketterna och kom på att jag hade lite brist på matolja så fick bli hälften rapsolja och hälften olivolja.

Gick riktigt bra med kroketterna trots att det kanske blev lite mycket mos och därmed många kroketter. Så har ett lass kvar. Men de var fina och goda. Sen till det hela så gjorde jag en shy i stekpannan där jag la till grädde och creme fraise.

Så här är min tisdagsmiddag Whiskey och hickorymarinerad biff med raps- och olivoljefriterade kroketter och gräddshy


Nä nu ska jag sova, måste kolla hur kallt det blir inatt bara så jag inte måste ut och sanda eftersom jag har snöberedskap.

(98) Kort inlägg, ugg!

Ska sova, ugg!
har varit dålig på att uppdatera, ugg!
spindelbild imorgon, ugg!

RSS 2.0